AcasăNewsInformare meteo. Vremea se răcește și apar ploi și ninsori

Informare meteo. Vremea se răcește și apar ploi și ninsori

Începând cu orele viitoare, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând ca în peisaj să își facă simțită prezența precipitațiile, inclusiv ninsorile, în zona montană.

Cele mai recente vești despre schimbările așteptate să se producă la nivel de vreme au fost trecute de către specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie într-o informare meteo, ce va intra în vigoare miercuri, la ora 18 și va rămâne valabilă până sâmbătă dimineață, la ora 10.

Astfel, dacă pentru sudul țării se anunță ploi, fiind anunțat că „local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20…25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40…60 l/mp”, la munte sunt așteptate ninsori, mai ales la altitudini de peste 1500 m, urmând să se depună strat de zăpadă. ANM transmite că „începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei” și că îndeosebi în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70-80 km/h, spulberând trecător zăpada. De vânt nu scapă nici zonele joase de relief, cu precizarea că intensificările vor fi mai reduse, de circa 45-55 km/h.

Totodată, meteorologii spun că vremea se va răci treptat, astfel încât vineri și sâmbătă în jumătatea estică a țării temperaturile vor fi sub cele specifice acestei perioade.

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger