AcasăNewsInformare meteo. Urmeaza cateva zile cu ploi in aversa si vant

Informare meteo. Urmeaza cateva zile cu ploi in aversa si vant

Vremea schimba foaia, iar zilele senine si calduroase, specifice mai degraba verii, decat unei luni de toamna, vor fi inlocuite de ploi, care isi vor face simtita prezenta, incepand cu aceasta dupa-amiaza, in mai multe regiuni ale tarii.

Mai exact, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au dat publicitatii o informare, valabila in intervalul 19 septembrie, ora 17- 21 septembrie, ora 23. Ceea ce inseamna ca vremea instabila se va mentine pana joi noapte.

Specialistii spun ca „la munte, in Maramures, nordul Moldovei si al Transilvaniei, local in Oltenia, Muntenia si Banat in seara zilei de marti (19 septembrie) si in noaptea de marti spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade in care vremea va fi instabila” – ceea ce inseamna ca vor cadea averse torentiale, insotite de descarcari electrice, posibil si caderi de grindina – insa pe arii restranse.

De miercuri dupa-amiaza, instabilitatea atmosferica va cuprinde cea mai mare parte a Romaniei, spun specialistii, care adauga ca „in intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 l/mp”.

Nu in ultimul rand, reprezentantii ANM-ului mentioneaza ca din peisaj nu va lipsi nici vantul, care va avea intensificari temporare, fiind posibil sa capete si aspect de vijelie. La nivel de viteza, rafalele pot avea viteze de peste 50-60 km/h, spun specialistii.

foto: ANM

170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger