AcasăNewsInformare meteo. Ninsori in aproape toata tara, dar si polei

Informare meteo. Ninsori in aproape toata tara, dar si polei

S-a emis o nouă avertizare de ninsori. Cum va fi vremea în Capitală, de 1 decembrie

Ninsorile, dar si precipitatiile mixte vor continua sa cada si in orele urmatoare. Cel putin asta anunta meteorologii, luni, prin intermediul unei informari meteo emise la ora 10.

Dupa cum anuntase, recent, chiar directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, odata ce Codul Galben de ninsori emis pentru zece judete din sud-vestul si sudul tarii va expira, este posibil sa fie emisa o informare prin care se anunta noi astfel de precipitatii, dar cu vant mai domol, acest lucru s-a intamplat, luni dimineata. De altfel, la aceasta ora in Capitala ninge slab.

Din cate precizeaza Administratia Nationala de Meteorologie, informarea intra in vigoare in aceasta seara, la ora 18, si ramane valabila pana marti la pranz, la ora 12. Sunt anuntate ninsori, precipitatii mixte, dar si depuneri de polei, cu precizarea ca, desi aria ninsorilor va cuprinde o mare parte din tara, precipitatiile nu vor fi insemnate cantitativ. Din cate mai adauga specialistii, in Muntenia si Olteania se va forma un nou strat de zapada, insa nu foarte insemnat- de doar 10 centimetri.

Situatia va fi mai dificila, din punct de vedere al circulatiei rutiere, in Dobrogea si in sud-estul Munteniei, unde, avand in vedere ca precipitatiile vor fi mixte-ploi si lapovita- va aparea poleiul, care duce la ingreunarea traficului rutier, carosabilul devenidn alunecos.

Vestile despre vreme nu se imbunatatesc prea mult nici cand vine vorba despre intervalul de dupa expirarea valabilitatii prezentei informari meteo, pentru ca, din cate anunta specialistii, si zilele urmatoare vor fi precipitarii, dar mixte, si indeosebi in sud. Care, desi slabe cantitativ, pot duce la formarea de polei.

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger