AcasăNewsUPDATE Informare meteo. Lapovita, ninsori, vant si polei, pana marti seara

UPDATE Informare meteo. Lapovita, ninsori, vant si polei, pana marti seara

(foto: agenda.ro)

Dupa cum se poate vedea, de altfel, in Capitala, saptamana incepe cu fenomene specifice unei ierni autentice, nicidecum finalului lunii martie.

UPDATE: Luni, in jurul orei 13.30, dinspre ANM s-a emis o actualizare a informarii meteo, mesajul fiind valabil pana marti la ora 20.  Meteorologii au transmis, mai nou, ca in intervalul avut in vedere se asteapta sa apara „perioade cu precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare in cea mai mare parte a tarii, astfel ca pe arii restranse se va forma polei si local se va depune strat de zapada”.

De asemenea, nici vantul nu va lipsi din peisaj, cu intensificari temporare in mare parte din tara, „cu viteze de 50…60 km/h, iar in zona montana inalta rafalele vor depasi 70…80 km/h, viscolind si spulberand zapada”.

Totodata, se reaminteste ca, rartat la aceasta perioada a anului, „vremea se va mentine deosebit de rece”.

––––

Meteorologii atrag atentia, prin intermediul unei informari ce a intrat in vigoare luni dimineata, ca pana marti la ora 21, din peisaj nu vor lipsi lapovita, ninsorile, dar nici poleiul – acesta in special in sud. Temporar vor fi precipitatii, mai ales sub forma lapovita si ninsoare, in extindere treptata dinspre sud-vest. In jumatatea de sud a tarii si la munte acestea vor fi in general moderate cantitativ. Se va semnala polei sau ghetus, in special in sudul teritoriului, iar vantul va avea unele intensificari”, transmit specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie.

Mai mult, vremea se va dovedi „deosebit de rece”, pentru aceasta data, mai ales in zonele extracarpatice.

Drept urmare, e bine sa tineti cont de cele anuntate de meteorologi, mai ales daca aveti drumuri de facut prin tara, recomandarea fiind sa verificati din timp situatia drumurilor si a trenurilor, pentru ca, tocmai din cauza conditiilor meteo, pot aparea blocaje sau intarzieri.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger