AcasăNewsInformare meteo. Disconfort termic și temperaturi de până la 37 de grade

Informare meteo. Disconfort termic și temperaturi de până la 37 de grade

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Vremea se menține caldă, chiar caniculară, în unele zone. Astfel că, pentru zilele următoare, specialiștii au transmis un mesaj prin care anunță la ce să ne așteptăm din punct de vedere meteorologic.

Concret, din informarea emisă miercuri de Administrația Națională reiese că, de miercuri începând și până vineri (între 21 și 23 august), în special în zonele de câmpie, disconfortul termic va fi ridicat. ANM explică faptul că indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

La nivel de temperaturi, aflăm că mercurul din termometre va ajunge la 35 de grade – miercuri, local în vestul, nord-vestul, sudul și sud-estul țării, iar joi și vineri îndeosebi în sud. Izolat, temperaturile vor urca în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării, spun specialiștii.

Nici pe final de săptămână caracteristicile vremii nu se vor schimba prea mult, în sensul în care căldura se va menține în peisaj. La fel și disconfortul termic.

78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger