AcasăNewsInformare de vreme rea: ploi, descarcari electrice si vijelii!

Informare de vreme rea: ploi, descarcari electrice si vijelii!

Peste doar cateva ore, vremea frumoasa va lasa locul, in mai multe regiuni, uneia capricioase, in care vor fi frecvente ploile insotite de tunete si fulgere.

Drept urmare, dupa ce au studiat prognoza, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au atras atentia, printr-o informare meteo emisa duminica, despre faptul ca, incepand din aceasta seara, mai precis de la ora 21, instabilitatea atmosferica va afecta mare parte din tara.

Mai precis, in noaptea de duminica spre luni va ploua in aversa, uneori cu caracter torential, iar precipitatiile vor fi insotite de frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina.

Zonele afectate de intervale de instabilitate atmosferica accentuata vor fi Banatul, Oltenia, precum si sudul Crisanei, dar si sud-vestul Transilvaniei si in zonele montane aferente. E important de mentionat ca ploile care se anunta in regiunile amintite anterior vor fi destul de insemnate cantitativ, din cea ce precieaza meteorologii, respectiv ploile vor depasi local 15-20 l/mp, posibil si 30-40 l/mp, insa doar izolat.

Situatia se mentine pe tot parcursul zilei de luni si pana marti dimineata, in jurul orei 9, cu precizarea ca, de luni dupa-amiaza si pana in dimineata zilei urmatoare, este posibil sa ploua cu descarcari electrice, dar si intensificari ale vantului, si in zona sudica a tarii, precum si in centrul, nord-vestul, dar si regiunea nordica a Romaniei.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger