AcasăNewsInformare de la ANM: ninsori viscolite, la munte/precipitatii mixte si vant, in...

Informare de la ANM: ninsori viscolite, la munte/precipitatii mixte si vant, in alte regiuni

(foto: clon.ro)

Dupa cateva zile cu temperaturi placute si ceva soare in peisaj, urmeaza un nou interval cu ninsori, ce-i drept doar in zonele montane. Totodata, in peisaj isi va face simtita prezenta si vantul.

Studiind prognoza pe termen scurt, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au decis, sambata, sa emita o informare care va intra in vigoare duminica dimineata, la ora 7, si va ramane valabila pana in dupa-amiaza primei zile a saptamanii urmatoare, mai precis pana luni la ora 17.

Din cate spun meteorologii, in toata aceasta perioada la munte sunt asteptate ninsori, dar si vant puternic, cu intensificari ce pot depasi 70-80 km/h, ceea ce poate insemna ca rafalele vor viscoli zapada.

Vantul nu va ocoli nici alte regiuni ale tarii, respectiv se va face simtit si in regiuni mai joase, nu doar in cele montane. Doar ca, din cate se mentioneaza in textul informarii ANM, intensificarile vor fi temporare si nu vor trece de limita a 50-55 km/h.

Totodata, daca in regiunile montane va ninge, in Maramures, Transilvania, dar si in Crisana si nordul Moldovei este posibil sa se semnaleze precipitatii mixte, anunta specialistii.

author avatar
Cristina Stefan
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger