AcasăNewsInfo TV pentru clientii bancilor

Info TV pentru clientii bancilor

In curand, clientii bancilor vor avea la dispozitie un sistem de informare mai performant

Drepturile si obligatiile clientilor vor fi afisate pe ecrane TV, amplasate la loc vizibil, in interiorul unitatilor financiar bancare si nebancare.

In curand, clientii bancilor vor avea la dispozitie un sistem de informare mai performant

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului intentioneaza sa oblige toate societatile financiare bancare si nebancare sa-si doteze sediile cu ecrane TV pe care sa afiseze explicatii privind termenii specifici domeniului financiar-bancar, drepturi si obligatii, precum si date furnizate de ANPC. Informatiile trebuie sa fie redactate in mod clar, concis, vizibil, usor de citit si cu caractere uniforme ca marime.

Potrivit ordinului emis de ANPC, prezentarea informatiilor se va face pe intreaga suprafata a ecranului, cu exceptia benzii scroll, la intervale de 45 de minute, cu durata de 15 minute. Datele trebuie redactate si prezentate intr-un mod concis, evitandu-se inducerea in eroare a consumatorilor.

Totodata, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului obliga institutiile bancare sa asigure, permanent, un spatiu pe care vor derula informatii referitoare la pretul produselor financiare oferite clientilor, mai exact: comisionul de administrare a contului curent, comisioanele de retragere la ghiseu si ATM, comisionul de depunere, comisionul aferent serviciului de internet banking, dobanzile acordate la depozite etc.

author avatar
eNational
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger