AcasăNewsInfluencerii, în vizorul ANAF! Fiscul verifică banii youtuberilor

Influencerii, în vizorul ANAF! Fiscul verifică banii youtuberilor

fiscInfluencerii, în vizorul ANAF! Fiscul verifică banii youtuberilor

O campanie de verificări care vizează situaţiile fiscale ale persoanelor care obţin venituri, nedeclarate, din activităţi desfăşurate online pe platforme audio-video şi/sau pe site-uri de tipul reţelelor sociale a fost declanșată de Direcţia Generală Antifraudă (DGAF).

Platformele vizate de controale sunt YouTube, ţinta principală a verificărilor, dar şi Facebook, Instagram sau Tik-Tok. Sunt verificate persoane din domenii diferite, cum ar fi cel muzical, de media, de IT, de gastronomie şi de călătorii.

„Persoanele identificate şi verificate operează/administrează canale de YouTube sau pagini de socializare pe principalele site-uri social media, încarcă poze/materiale audio-video şi activează în domeniile: muzical, media, IT, gastronomie, călătorii. DGAF va continua evaluările şi controalele pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, inclusiv în ceea ce priveşte persoanele care realizează venituri din activităţi pe platformele online/ social media, şi va căuta permanent să îşi adapteze activitatea la noile provocări”, atrage atenţia Direcţia Antifraudă.

Youtuber: „Declararea banilor nu este ușoară”

Selly, vlogger cu peste trei milioane de abonaţi pe YouTube, atrage atenţia că, în timp ce pe YouTube este uşor să câştigi nişte bani, „chiar şi pentru copii”, declararea acestor sume la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu mai este la fel de uşoară, mai ales în cazul celor care nu au minime cunoştinţe fiscale.

„Eu declar toate veniturile, inclusiv cele din YouTube Ad Sense, ceea ce plăteşte YouTube. Totul se facturează şi sunt plătite impozite. Pe de altă parte, în România, nu avem nişte norme foarte clare referitoare la aceste venituri. Este destul de uşor să deschizi un cont de YouTube şi să ajungi să obţii nişte bani. Chiar şi pentru nişte copii sau pentru alte persoane care nu cunosc suficient de bine legislaţia fiscală şi nici ce obligaţii au.”, a declarat Andrei Şelaru, pentru profit.ro.

author avatar
Andreea Vlad
349 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger