AcasăNewsIndustria de Apărare protestează! Muncitorii de la fabrica de armament din Cugir,...

Industria de Apărare protestează! Muncitorii de la fabrica de armament din Cugir, în grevă

protestIndustria de Apărare protestează! Muncitorii de la fabrica de armament din Cugir, în grevă

Ne aflăm în pragul unui război în Europa și este nevoie de armament pentru a ține piept atacului militar! Dar industria românească de armament se revoltă! Muncitorii de la fabrica din Cugir au reluat protestele, luni, după ce revendicările nu le-au fost rezolvate.

Luni dimineață, zeci de angajați ai Uzinei Mecanice din Cugir au ieșit din nou în fața unității de producție, nemulțumiți de faptul că, în urma amplului protest de vinerea trecută, niciuna dintre revendicările lor nu a fost soluționată de conducere.

Aceștia cer creșteri salariale cu 30%, condiții mai bune de muncă, sporuri de toxicitate, asigurări medicale, vouchere de vacanță și o masă caldă pe zi. Asta în condițiile în care, cu fluturașul de salariu în mână, mulți demonstrează cum, după zeci de ani de muncă în condiții grele, nu ajung nici la 2.000 de lei pe lună.

Protestele nu au fost organizate de sindicat

La Uzina Mecanică de Cugir lucrează aproximativ 600 de persoane, iar un muncitor cu vechime de peste 20 de ani câștigă un net sub 1.800 de lei pe lună, conform sindicatelor.

Directorul general al fabricii, Marin Morariu a explicat că salariul mediu brut este „undeva la peste 4.000 de lei”. „Pentru a putea acorda creşteri salariale, trebuie să ne încadrăm în bugetul societăţii. Sunt trei ministere care avizează bugetul”, a explicat acesta. „Comenzile pe care Uzina le are sunt în valoare de câteva zeci de milioane de euro, iar produsele merg şi pe exterior şi pe intern”, a declarat directorul general al UM Cugir.

La UM Cugir se fabrică armament de diverse calibre, pistol automat şi semiautomat de calibru 9 mm, accesorii şi muniţie tip NATO. Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în UM Cugir şi Fabrica de Arme.

author avatar
Andreea Vlad
268 afisari

2 COMENTARII

  1. Ma ,voi aveti sange de roman? Acuma v-ati gasit sa faceti greva si sa protestati?
    Mai acestia din Cugir „FALA ROMANIEI”.
    LA LUCRU CU VOI ca va fut de va sar ochii.

  2. Oras mic, nonoindustrial dar plin de santajisti la greu ! Cine va azmute acum derbedeilor ? Lumea arde si fabricantul de moarte santajeaza cu marirea salariului ! Pe toti ar trebui sa va inchida jigodiilor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger