AcasăNewsIndustria chimica si minele, falimentate voit

Industria chimica si minele, falimentate voit

Liderii finantelor mondiale, in cardasie cu ”cozile de topor” din Romania, vor sa devalizeze in acest an toata averea tarii. Dupa companiile energetice, date pe doi lei, urmeaza industria petrochimica si minele de cupru, falimentate inadins, pentru a fi vandute pe nimic.

Oltchim a fost candva fanionul industriei petrochimice

Dupa cum mentionam in materialul de ieri, metoda favorita de ”privatizare” (a se citi subminare a economiei nationale) este cea numita ”calul troian”. Pornind de la cumpararea unui ”pachetel” de actiuni de 10-15 procente din capitalul unor firme de stat, scos la vanzare de Ministerul Economiei, investitorii recomandati de grupurile de interese apropiate FMI si Bancii Mondiale (BM) ajung stapani pe averea nationala, prin majorari succesive de capital. Statul, deh, nu are bani, deci nu participa la majorarile respective. Drept urmare, cu ”mahnire”, autoritatile ”constata” ca statul a devenit actionar minoritar de pe o zi pe alta.

Subjugati de asasini economici

Cupru Min Abrud produce 60% din necesarul de cupru al tarii

Este bine sa reamintim ca printre grupurile de interese mentionate anterior se numara JP Morgan, Goldman Sachs, precum si reprezentanti ai BM si ai FMI, asa-numitii asasini economici (experti ai institutiilor mentionate, care sunt trimisi in tari precum Romania, pentru a prelua pe nimic firmele de stat si a subjuga economic tarile respective), care vin  sa ”recomande” cui si la ce pret sa fie vandute perlele economiei Romaniei.   Aproape fara nicio legatura, reprezentantul FMI abia ce a plecat de la Bucuresti, unde, printre altele, a ”urecheat” probabil autoritatile romane, pentru ca nu au indeplinit pana in decembrie 2011 calendarul de devalizare a economiei nationale.

Fara industrie, fara energie, la mana strainilor

Drept urmare a aparut un alt calendar, mai  ”strans”, intrucat pana la vara, societatea Oltchim, candva liderul industriei petrochimice din Romania, trebuie vanduta integral catre un investitor strategic. La randul sau, si Cupru Min Abrud, care produce peste 60% din necesarul de cupru al tarii trebuie vanduta pana in iunie, fiind ”curtata” de firmele Barrick (Canada) si Mineco (Elvetia). De asemenea, pana la sfarsitul anului, trebuie date pe nimic, pentru ca asa vrea muschii FMI si BM, Electrocentrale Bucuresti si complexurile energetice Oltenia si Hunedoara, care, la un loc, pot acoperi partial  necesarul de energie al tarii, cand Hidroelectrica si Nuclearelectrica erau scoase din functiune din cauza secetei.  Asadar, Romania va ramane fara energie, fara industrie si va fi lasata la mana strainilor sau la mila importatorilor.

author avatar
eNational
391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger