AcasăNewsIndienii isi disputa comoara zeului Vishnu

Indienii isi disputa comoara zeului Vishnu

Statuia de aur a “Zeului Vishnu adormit”, una dintre piesele care vor ramane in templu

Comoara descoperita in subteranele Templului Zeului Vishnu din Kerala, India, este disputata intre stat si familia regala din provincie.

Statuia de aur a “Zeului Vishnu adormit”, una dintre piesele care vor ramane in templu

Tezaurul descoperit in cele cinci camere secrete din subsolul Templului Padmanabhaswamy din sudul provinciei Kerala a fost evaluat la 14 miliarde de dolari. Mai exista insa o camera secreta, care nu a fost inca deschisa. Bijuteriile si ofrandele de aur si pietre pretioase erau stranse acolo din sec. XVI, de cand fusese ridicat templul, si fusesera ascunse in timpul dominatiei britanice.

Un colier de aur si pietre pretioase destinat impodobirii statuii zeului Vishnu

Templul a fost ridicat de familia regala din Kerala, care se trage din prima dinastie regala stabilita de “arienii cei puri”, al carui steag regal este si astazi tricolorul rosu, galben si albastru.

Comoara monetara de aur, adusa drept ofranda zeului Visnu

Familia a avut in custodie templul pana recent, cand Curtea Suprema din India a recomandat trecerea lui in custodia statului. Acum, s-a incins o apriga disputa intre stat si dinastia regala, sustinuta de politicienii provinciei.

Acestia din urma vor ca banii sa intre in programe de impulsionare a economiei locale, in timp ce statul ar vrea sa investeasca in ajutorarea celor 450 de milioane de locuitori ai Indiei care intra in categoria “saracilor mizeri”.

Templul a fost intarit cu paza militara, pana se va hotari unde merge comoara

Pana se ajunge la o solutie, in jurul templului au fost desfasurati politisti si militari, pentru a pazi uriasa comoara a zeului Vishnu.

author avatar
eNational
876 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger