AcasăNewsIndicele ROBOR la 3 luni a trecut de pragul de 5%. Valoarea...

Indicele ROBOR la 3 luni a trecut de pragul de 5%. Valoarea anunțată luni de BNR

baniSe dau 570 de lei pe lună! Cine sunt românii care pot beneficia de această sumă

Românii cu credite la bănci urmăresc cu sufletul la gură veștile despre valoarea indicelui ROBOR. În prima zi a acestei săptămâni s-a aflat o veste deloc bună – și anume aceea că indicele ROBOR la 3 luni a continuat să crească, depășind pragul de 5% pe an.

Informațiile făcute publice de Banca Națională a României (BNR) luni, 2 mai, indică faptul că indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 5,01% pe an, față de 4,95% pe an, cât fusese vineri, 29 aprilie.

Citiți și: ROBOR bate record după record. Sunt cele mai mari creşteri din ultimii 9 ani

A crescut și indicele ROBOR la 6 luni

E vorba despre indicele în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă. Indice al cărui nivel fusese, la începutul lui 2020 de 3,19% pe an, iar la începutul lui 2021 se situa la 1,98%.

Un nivel mai mare a fost înregistrat în data de 3 aprilie 2013, când acesta s-a situat la 5,03% pe an, potrivit agerpres.ro.

De asemenea, a crescut și indicele ROBOR la 6 luni – acesta fiind utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă. Din câte a anunțat BNR, luni, 2 mai, indicele la 6 luni a ajuns la 5,13% pe an, față de 5,04% cât fusese vineri.

78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger