AcasăNewsIndicele ROBOR continuă să crească. Cifrele s-au aflat, luni, de la BNR!

Indicele ROBOR continuă să crească. Cifrele s-au aflat, luni, de la BNR!

Indicele ROBOR continuă să crească. Cifrele s-au aflat, luni, de la BNR! (sursa foto: psnews.ro)

Românii care au credite la bănci și au de plătit rate stau cu ochii pe anunțurile venite de la Banca Națională a României (BNR).

Luni s-a aflat că indicele ROBOR la 3 luni, cel în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei, a crescut din nou. Și a urcat la 3,83 % pe an, conform cifrelor publicate luni, de BNR, de la 3,78% cât fusese anunțat pe 25 februarie. E vorba despre cel mai mare nivel din ultimii aproape 9 ani, potrivit Agerpres.

De crescut a crescut și indicele ROBOR la 6 luni, cel folosit în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă. Indicele ROBOR la 6 luni a ajuns la 4,02 % pe an, crescând de la 3,95%. De asemenea, despre indicele ROBOR la 12 luni s-a aflat, luni, că a ajuns la 4,14%, în creștere față de 4,08%, cât fusese anterior.

(captură site bnr.ro)

Ministrul Popescu, așteptat la Parlament, anunță că e la Bruxelles: „Nu, nu dau bir cu fugiții”

Pe de altă parte, ministrul Energiei, Virgil Popescu, care era așteptat, luni după-amiază, la Parlament, la solicitarea grupului parlamentar al USR, cu explicații în privința facturilor uriașe – mai exact pe tema „Milioanele de români şi întreprinderile româneşti care suferă din cauza facturilor explodate la energie şi gaze nu mai pot fi ignorate. Hârtiile şi promisiunile prezentate la televizor nu ţin loc de investiţii în noi capacităţi de producţie care să reducă facturile românilor” – a anunțat că nu va fi prezent la Parlament, pentru că se află la Bruxelles.

Astăzi mă aflu la Bruxelles, unde voi participa la Reuniunea Extraordinară a Consiliului Energie, care a fost convocat în urma solicitării pe care am făcut-o împreună cu colegii omologi din Bulgaria și Grecia. Vom avea discuții politice cu privire la teme de actualitate în contextul curent, conflictul din Ucraina, cu accent pe securitatea aprovizionării și creșterea prețurilor la energie.

De aceea anunț public că nu voi participa astăzi la convocarea făcută de colegii de la USR – PLUS de a participa la ora Guvernului, la Camera Deputaților. Cu regret, am văzut că, din păcate, colegii de la USR – PLUS nu înțeleg situația extraordinară în care ne aflăm și continuă exercițiile de PR, din lipsă de idei, nefiind în stare să vină cu soluții concrete. Nu, nu dau bir cu fugiții, așa cum vă întrebați retoric”, a transmis, între aletele, Virgil Popescu, pe Facebook, în 28 februarie.

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger