AcasăNewsIndependentii lui Oprea au grup parlamentar clandestin

Independentii lui Oprea au grup parlamentar clandestin

UNPR a fortat cu folos Regulamentul Camerei Deputatilor. Desi independenti, deputatii lui Gabriel Oprea s-au ales cu un grup parlamentar de sine statator.

SMECHERIE n Gabriel Oprea a fentat Regulamentul Camerei pana si-a legitimat UNPR-ul

Si asta desi au fost alesi sub egida cate unui partid, PSD sau PNL in cazul uneperistilor. Conform legii, orice deputat care pleaca din formatiunea in numele careia a candidat devine independent si asa ramane pana la sfarsitul legislaturii, indiferent de inscrierea intr-un alt partid. Contrar regulilor aplicate pana acum, UNPR a reusit sa confere legitimitate Uniunii, chiar daca aceasta nu a trecut prin botezul unor alegeri. Mai mult, noul grup parlamentar este al “progresistilor”, asa cum se mentioneaza pe site-ul Camerei. Ceea ce reprezinta o alta abatere de la reguli din moment ce, conform Regulamentului, fiecare grup trebuie sa contina explicit numele partidului pe care il reprezinta. Cum insa UNPR-ul nu poate fi considerat partid parlamentar, independentii au interpretat legea pana a ametit toata lumea, si-au schimbat numele in “progresisti” si asa au reusit, cu sprijinul colegilor de Coalitie, sa pacaleasca Regulamentul Camerei Deputatilor si sa activeze ca un grup. Mai putin norocosi, senatorii UNPR au ramas la denumirea de “grup parlamentar mixt”, nu ca ar vrea ei, ci pentru ca Puterea nu are nicio putere in Senat.

author avatar
Simona Badulescu
544 afisari

5 COMENTARII

  1. UNPR-ul a fost si este un factor important al stabilitatii economice si politice a Romaniei asa ca toate aceste comentarii denigratoare la adresa acestui partid in plina ascensiune chiar nu isi au rostul.

  2. Un grup destul de numeros cel al UNPR,recunoscut oficial din primavara, datorita multor parlamentari care au ales sa se alature ideologiei si programului acestui partid.

  3. Faptul ca aici posteaza numai UNPR-isti ma face sa regret ca va tulbur visarile democratice.Somn usor tradatorilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger