AcasăNewsIncubator de afaceri pentru tineri

Incubator de afaceri pentru tineri

Oportunitate. Tinerii cu idei bune primesc spatiu si consultanta gratuita in afaceri

Tinerii care au o idee de afaceri bună o pot dezvolta gratuit, pentru a pune pe picioare o companie profitabilă, cu ajutorul incubatorului de afaceri lansat recent prin proiectul StartUp.

Oportunitate. Tinerii cu idei bune primesc spatiu si consultanta gratuita in afaceri

Proiectul StartUp Romania a fost dezvoltat de presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), Florin Jianu. El a precizat ca, prin acest proiect, PTIR isi propune ca in urmatorii doi ani sa dezvolte o retea nationala de incubatoare pentru business, sa contribuie la dezvoltarea si infiintarea a minimum 5.000 de companii/an, conduse de catre tineri si sa implementeze un ecosistem antreprenorial in randul tinerilor din Romania, in stransa legatura cu mediul academic. Asadar, sunt asteptate idei de afaceri si din partea studentilor. Potrivit presedintelui PTIR, in prezent, principalele probleme cu care se confrunta tinerii din Romania, in special cei din mediul rural, sunt reprezentate de lipsa accesului la informatie si a educatiei antreprenoriale.

Conditii

Programul se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care sunt asteptati sa vina cu o idee de afaceri. Acestia isi pot inscrie propunerile de afaceri pe site-ul www.startup-romania.ro, pana pe 15 noiembrie 2012. De asemenea, proiectul se adreseaza si institutiilor, organizatiilor si oamenilor de afaceri cu experienta (si fonduri), dispusi sa sprijine si sa investeasca timp si capital intr-un nou concept de business.

Sprijin

Tinerii ale caror idei vor fi acceptate si care devin membri ai incubatorului vor primi drept sprijin:

–         spatiul si echipamentul necesar pentru perioada de preincubare si incubare a afacerii;

–         consultanta in domenii specializate: financiar, contabil, marketing, fiscalitate si legislatie, resurse umane, exemple de bune practici, publicitate si networking.

Selectie

In urma interviurilor, vor fi selectati 50 de tineri care vor deveni antreprenori de succes de-a lungul a sase luni a perioadei de preincubare. Firmele lor isi vor incepe activitatea sub umbrela PTIR fara a avea personalitate juridica, iar tinerilor li se va oferi spatiu gratuit, precum  si consiliere si promovare a activitatii lor. Dupa incheierea celor sase luni, ideea cu care au pornit initial se va materializa sub forma unei societati cu personalitate juridica, iar tinerii isi vor putea dezvolta afacerea pe cheltuiala proprie.

author avatar
Arpad Dobre
547 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger