AcasăNewsIncredibil! Un brașovean și-a construit o casă pe acoperișul unui bloc cu...

Incredibil! Un brașovean și-a construit o casă pe acoperișul unui bloc cu 8 etaje!

sursa foto: stirileprotv.ro

S-a spus, și nu o dată, că România pare a fi țara tuturor posibilităților. Mai ales când vine vorba de construcții.

Un brașovean a reușit performanța de a-și construi o căsuță, mulți numind-o chiar o „vilă”.

Doar că nu pe sol, ci la înălțime! O casă pe acoperișul unui bloc cu opt etaje. Și, ca să fie complet tabloul ce pare incredibil, s-a aflat că respectiva construcție este… legală și nu datează de ieri, de azi!

La înălțime

„Vila” a apărut pe un bloc cu opt etaje din cartierul Răcădău, vizavi de Parcul Trandafirilor.

Informația a apărut în spațiul public în urma distribuirii pe rețelele de socializare a unui videoclip cu căsuța amenajată pe un imobil cu 8 etaje. Realizatorul filmării s-a întrebat dacă respectiva construcție are autorizație, scrie BizBrașov.

Cei de la Poliția Locală Brașov, în subordinea căreia se află Departamentul Disciplina în Construcții, s-au autosesizat. Așa că s-au făcut verificări. Aceștia au constat că respectiva construcție este perfect legală și are deja o vechime de mai bine de un deceniu, potrivit aceleiași surse.

Cum se face accesul către „vila” de pe terasa blocului

Dacă vă întrebați cum se face accesul spre spațiul cu pricina, ei bine răspunsul e aparent simplu: prin scara blocului, pe o scară metalică.

Spațiul verificat apare în extrasul de Carte Funciară și există contract de vânzare cumpărare din anul 2013, fapt pentru care nu se pot dispune măsuri. Nu au fost executate alte lucrări de la cumpărarea acestuia”, au precizat pentru sursa menționată oficialii Poliției Locale Brașov.

De asemenea, reprezentanții Poliției Locale au mai precizat: „Construcția respectivă a avut autorizație de construire din septembrie 1999 și certificatul de dare în folosință este din martie 2000. Are o suprafață de 42,02 mp. Accesul se face din scara de acces comuna de la et. 8, pe o scară metalica către zona terasei blocului”.

Mai în glumă, mai în serios, nu se știe oare ce răspunde brașoveanul când e întrebat dacă locuiește la casă sau la bloc!

author avatar
Andrei Coman
1.450 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger