AcasăNewsINCREDIBIL! Stațiunea din România care a rămas fără apă! Ce au pățit...

INCREDIBIL! Stațiunea din România care a rămas fără apă! Ce au pățit turiștii veniți la relaxare

statiuneINCREDIBIL! Stațiunea din România care a rămas fără apă! Ce au pățit turiștii veniți la relaxare

Situație incredibilă la Băile Tușnad, unde sute de turiști veniți să petreacă niște zile la relaxare au fost scoși din hoteluri și trimiși acasă.

Stațiunea a rămas fără apă, prin urmare hotelurile au fost obligate să închidă din cauza problemelor cu furnizarea apei. Problema este cauzată de spargerea frecventă a unei conducte, spune primarul Butyka Zsolt, din cauza unei lucrări realizată în urmă cu şapte ani și care nu a respectat proiectul iniţial.

„Din păcate, am ajuns în stadiul în care nu mai avem ieşire, adică la fiecare două săptămâni avem o spărtură, avem lipsă minim cinci zile, pe urmă avem problemă o săptămână, până ce încarc bazinele. Deci durează cam două săptămâni de fiecare dată. Cine e de vină? Eu am zis că mai bine nu caut cine e de vină, ci facem un proiect nou ca să putem să schimbăm toată aducţiunea şi să revenim la normal, fiindcă vorbim de o staţiune deocamdată, dar peste jumătate de an s-ar putea să fim cel mai mic sat din România.

Avariile țin și două săptămâni

Din păcate nu s-a respectat proiectul vechi. E un proiect de şapte-opt ani, adică nu e ţeavă din ani ’70. Nu s-a respectatt proiectul, din cauza asta am ajuns unde suntem acum. Noi am făcut un memoriu şi o cerere către CNI, în luna februarie a acestui an, în august am depus documentaţia la CNI, săptămâna trecută am fost la Ministerul Dezvoltării, normal, trebuie să mai aducem două avize şi o expertiză nouă şi conform, dacă depunem actele astea ar trebui să fim pe linia dreaptă, asta însemnând o conductă de 18 km cu bazine noi.”, a declarat edilul la Antena 3.

Hotelierii sunt nevoiți să închidă deoarece este imposibil să ofere un sejur de şapte zile, din care cinci zile furnizarea apei este sistată.

author avatar
Andreea Vlad
558 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu le trimit horthyștii niște forinți să le repare? Că nu au vrut, cu lei, să le repare cum trebuie!

    Da, da, că au avut bani dar i-au furat și au făcut ceva de mîntuială. Asta nu mai apare în articol.
    „nu caut cine e de vină, ci facem un proiect nou ca să putem să schimbăm toată aducţiunea” Adică hoții pot sta liniștiți, nu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger