AcasăNewsIncredibil! În loc să-și testeze copiii, unii părinți vând testele primite de...

Incredibil! În loc să-și testeze copiii, unii părinți vând testele primite de la școală pe Internet

testIncredibil! În loc să-și testeze copiii, unii părinți vând testele primite de la școală pe Internet

Testarea copiilor în școli a început luni, 6 decembrie. Este însă un haos total! Nimeni nu garantează că părinții își testează copiii acasă sau că vor trimite rezultatul corect al testului.

Unii dintre ei au intrat se pare pe piața neagră a medicamentelor și dispozitivelor medicale. În timp ce autoritățile încearcă să-i prindă pe cei care vând teste negative de Covid-19, câțiva scot la vânzare testele de salivă primite de la școală gratis!

Testarea copiilor nu e însă obligatorie, iar şcolile au pasat responsabilitatea părinților, mai ales în cazul preșcolarilor și a elevilor din clasele primare. Pe internet au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor cu teste cu salivă.

Elevii ar trebui testați de două ori pe săptămână

Nu există o procedură stabilită. Elevii de liceu primesc testele de la profesori, în cazul copiilor de gimnaziu testele le sunt înmânate părinților. Unora li s-a cerut să semneze pentru ele, însă sunt și situații în care testele le-au fost puse elevilor mici în ghiozdan pentru a fi duse acasă.

Elevii ar trebui testați de două ori pe săptămână, în prima și a patra zi. Dacă rezultatul iese pozitiv, părinții trebuie să raporteze cadrului didactic de la grupă/clasă și să ceară testare PCR de la DSP.

author avatar
Andreea Vlad
323 afisari

3 COMENTARII

  1. Foarte bine. Totuși, nu-i ia nimeni la întrebări pe ăia care au cumpărat aceste mizerii de „teste”????

  2. Foarte prost gestionata situatia, la fel cum s a făcut totul în aceasta perioada de pandemie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger