AcasăNewsIncidentul cu jandarmul, de la protestul din Capitala, in atentia Parchetul Militar

Incidentul cu jandarmul, de la protestul din Capitala, in atentia Parchetul Militar

Episodul surprins la protestele din Bucuresti, de sambata trecuta, in urma caruia un jandarm a fost acuzat ca ar fi dat cu pumnul, in contextul unei ingramadeli aparute in apropierea gardurilor de protectie instalate in Piata Universitatii, este analizat si de catre reprezentantii Parchetului Militar.

Totul in contitiile in care oficialii acestui Parchet s-au autosesizat, din cate anunta, marti, reprezentantii Ministerului public, int-run scurt comunicat, pe care il redam in cele ce urmeaza, integral:

„Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public cu privire la incidentele petrecute cu ocazia manifestatiei din data de 20 ianuarie 2018, ce s-a desfasurat in Piata Universitatii din Bucuresti, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta publicului urmatoarele: La data de 22 ianuarie 2018, procurorii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de purtare abuziva prev. de art. 296 alin. 2 din Codul penal, constand in aceea ca unul dintre jandarmii din dispozitivul desfasurat pentru mentinerea ordinii si linistii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create in zona cordonului de protectie.”

Verificari interne si la Jandarmerie

Anterior, oficialii Jandarmeriei precizau ca „imaginile aparute in spatiul public, care prezinta actiunea individuala a unui jandarm aflat in dispozitivul de ordine publica, fac obiectul unei verificari interne.  Se va analiza punctual acel moment, dar si intregul ansamblu de decizii si contextul operativ premergator acestuia, astfel incat sa avem o imagine corecta asupra acestui comportament si nu doar una fragmentara. La acest moment, cunoastem identitatea jandarmului din dispozitiv si in urma derularii acestei proceduri de verificare vom stabili exact ce anume a condus la o astfel de atitudine”.

107 afisari

1 COMENTARIU

  1. Stie cineva ce au patit jandarmii pe vremea lui Basescu dupa ce i-au batut pe protestatari?
    Ce au patit cei care au distrus schelele pentru targul de Craciun la Pta Victoriei?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger