AcasăNewsIncidentul aviatic de la Cluj. Dialog intre pilot si turnul de control:...

Incidentul aviatic de la Cluj. Dialog intre pilot si turnul de control: „Tocmai am iesit din pista/Bine ati venit!/Nu m-ati inteles! Am iesit din pista!”

(foto: Facebook/BlueAir)

Imediat dupa ce a avionul la mansa caruia se afla – un Boeing 737 apartinand companiei Blue Air, cu 116 oameni la bord, s-a oprit, int-un final, dupa ce a iesit de pe pista aeroportului international din Cluj, pilotul a incercat sa comunice aceasta informatie turnului de control.

(foto: Facebook/BlueAir)

Doar ca, din cate reiese dintr-o inregistrare audio a discutiei dintre pilot si reprezentantul turnului de control, prezentata de Digi 24, cel dintai nu a reusit sa se faca din prima inteles la sol, lucru confirmat, practic, si de spusele aviatorului.

Redam un scurt fragment din dialogul avut de cei doi in aceasta dimineata, la foarte scurta vreme dupa ce aeronava a iesit de pe pista, oprindu-se la cativa metri de suprafata destinata aterizarii si decolarii aparatelor de zbor. Se intampla in jurul orei 8, cand s-a produs incidentul care a dus la inchiderea, pentru cateva ore, a pistei aeroportului respectiv.

„Pilot: Turnule, 9301 – tocmai am iesit din pista.

Turnul de control: Confirm. (…) Bine ati venit! Continuati spre Delta (o alta pista) (…) catre pozitia de imbarcare.

Pilot: Nu m-ati inteles! (…) Am iesit din pista”.

Va amintim ca la bordul aeronavei care ajunsese la Cluj de la Bucuresti, pentru a lua alti pasageri, inainte de a se indrepta catre Barcelona, se aflau 110 pasageri si sase membri ai echipajului. In afara unei sperieturi serioase, niciunul dintre calatori nu a avut de suferit de pe urma incidentului. Cauzele care au facut ca aeronava sa depaseasca pista, in timpul manevrelor de aterizare, urmeaza sa fir stabilite de specialistii care au preluat cazul.

334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger