AcasăNewsIncidente la miting. Zeci de oameni in grija medicilor. S-au folosit gaze...

Incidente la miting. Zeci de oameni in grija medicilor. S-au folosit gaze lacrimogene/Recomandarea Jandarmeriei

Cateva mii de oameni sunt, la momentul de fata, in Piata Victoriei, la ceea ce a fost numit „mitingul diasporei”. In preajma sediului Guvernului sunt si efective semnificative de jandarmi. Oamenii prezenti la protest au scandat, la un moment dat, „Rusine sa va fie!” si „Demisia!”.

Din pacate, au fost si incidente la manifestarea din Capitala. La un moment dat, jandarmii au folosit spray-uri cu gaze iritant lacrimogene.

Echipajele de la salvare si SMURD au intervenit in mai multe randuri, pentru a le acorda ingrijiri unor persoane care au avut nevoie de ajutor medical, fie pentru ca s-ar fi simtit rau pe fondul caldurii, fie pentru ca s-ar fi ales cu iritatii dupa folosirea gazelor lacrimogene. Conform stiritvr.ro, incepand de la 17.30 si pana la ora 19, cei de la SMURD au avut in atentie, pentru acordarea de ingrijiri medicale, nu mai putin de 40 de persoane. Din cate se pare, ar fi ajuns in atentia cadrelor medicale si trei jandarmi.

E de mentionat ca mai multe persoane au aruncat cu obiecte inspre jandarmi, inclusiv cu sticle de plastic. De altfel, Jandarmeria Romana a emis un mesaj, in cursul acestei seri, prin care indeamna participantii la miting sa nu aduca la manifestare copii si sa se delimiteze de actele de violenta.

Redam, integral, mesajul transmis de Jandarmeria Romana:

„Va rugam sa va delimitati de grupurile care provoaca violenta! Pentru siguranta voastra si a tuturor!
Un grup de oameni poate denatura complet scopul unui protest anuntat initial, pe retelele de socializare, ca fiind unul pasnic.
Recomandam celor care intentioneaza sa se alature protestatarilor din Piata Victoriei sa nu vina insotiti de copii. Demersul nostru vine ca urmare a violentelor inregistrate in ultimele ore.
Facem, in continuare, apel la calm!
Respectam dreptul tuturor celor care doresc sa protesteze pasnic!
Respectam, in egala masura, dreptul celor care nu doresc sa protesteze!
Suntem si ramanem in slujba cetatenilor! Singura noastra preocupare este linistea voastra, a tuturor si nu vom ezita sa o restabilim ori de cate ori ea este tulburata”.

sursa foto:captura Antena3

182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger