AcasăNewsIncidente la Marsul Unirii de la Chisinau cu ocazia zilei unirii Basarabiei...

Incidente la Marsul Unirii de la Chisinau cu ocazia zilei unirii Basarabiei cu Romania

O serie de incidente s-au inregistrat duminica la Marsul Unirii din Chisinau, dupa ce un grup de tineri i-a imbrancit pe cativa participanti la marsul dedicat zilei unirii Basarabiei cu Romania, relateaza PRO TV Chisinau.

Mai multi tineri, care reprezentau Partidul Patriotii Moldovei, s-au luat la cearta cu manifestantii, imbrancindu-i. Politia a intervenit si a format un cordon de securitate intre cele doua parti, pentru a le separa. Marsul a inceput la Academia de Stiinte si s-a incheiat in scuarul Operei nationale, cu hora unirii. Evenimentul a fost organizat de Partidul National Liberal si Consiliul Unirii, o structura neguvernamentala care promoveaza ideea unirii Republicii Moldova cu Romania. Marsul este dedicat implinirii a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, care se comemoreaza la 27 martie.

Participantii, in numar de circa trei mii, potrivit organizatorilor, si-au schimbat traseul in momentul in care au vazut grupul de contramanifestanti. Acestia spuneau ca reprezinta Partidul Patriotii Moldovei, formatiune cunoscuta pentru promovarea moldovenismului. Pentru a separa cele doua parti, politia a format un cordon de securitate si a impins contramanifestantii pe trotuar, pentru a evita altercatiile.

O femeie din randul contramanifestantilor a aruncat cu oua in participantii la mars. Organizatorii spun ca reprezentantii partidului aveau autorizatie de a protesta doar in zona de langa Arcul de Triumf.

author avatar
Ciprian Purice
217 afisari

1 COMENTARIU

  1. Marsul unirii din 25 martie 2012 a fost unul reusit in pofida diversiunii celor ce se autointituleaza „Patriotii Moldovei”. Daca acestia mai continua sa fie violenti cu autoritatile si cu etnicii romani atunci ei se vor transforma in Patrupezii Moldovei.

    Traiasca Unirea din 27 martie 1918 si sa se repete cat mai curand!

    http://foc-in-agora.blogspot.de/

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger