AcasăNewsIncidente in timpul referendumului din Catalonia (VIDEO)

Incidente in timpul referendumului din Catalonia (VIDEO)

Catalanii cu drept de vot sunt chemati, duminica, la urne, pentru se pronunta asupra desprinderii regiunii de Spania, in ciuda faptului ca referendumul pentru independenta Cataloniei a fost declarat ilegal de instanta, iar Executivul de la Madrid s-a opus organizarii procesului de vot.

UPDATE: Tensiunile au sporit pe strazile spaniole, pe fondul referendumului. Oficiali catalani citati de site-ul BBC sustin ca ar fi peste 330 de raniti, in urma incaierarilor cu fortele de ordine, in incercarea acestora de a impiedica desfasurarea votului la referendumul declarat ilegal. Presa internationala noteaza ca in timpu acestor incidente s-ar fi folosit bastoane, ci si ca s-ar fi tras gloante de cauciuc, pe strazile din Barcelona.

Regiunea situata in nord-estul Spaniei are in jur de 7, 5 milioane de locuitori. Cei cu drept de vot sunt asteptati sa-si spuna punctul de vedere in privinta acestei chestiuni ce a iscat numeroase controverse.

De altfel, scrutinul a fost deja marcat de incidente – forte de ordine au intervenit in mai mute unitati in care sunt amenajate sectii de votare. Conform presei internationale, ar fi confscat si buletine de vot, dar si urne.

[youtube]y5BE87pldjA[/youtube]
[youtube]ZCl5NU5pBws[/youtube]

foto: captura youtube/RT

author avatar
National
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger