AcasăNewsIncident șocant la Sinaia! Adolescentă atacată de urs, chiar în centrul stațiunii 

Incident șocant la Sinaia! Adolescentă atacată de urs, chiar în centrul stațiunii 

ursIncident șocant la Sinaia! Adolescentă atacată de urs, chiar în centrul stațiunii 

Numărul incidentelor în care urșii apar în Sinaia este în continuă creștere în ultima perioadă. Cel mai recent caz este al unei adolescente, care a fost atacată de urs, chiar în centrul stațiunii. Fata a fost ajutată de un agent de pază care, alertat de țipetele ei, a intervenit și a reușit să alunge animalul.

Bărbatul a adăpostit-o pe tânără în Direcția Județeană de Pază, de unde a sunat la 112 pentru a anunța incidentul. La fața locului au intervenit și jandarmii de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova care au reușit să îndepărteze ursul spre zona împădurită.

De o întâlnire periculoasă a avut parte și un turist, chiar în weekendul trecut, care a oprit mașina în Sinaia să hrănească un urs pe stradă. Dar animalul nu s-a mulțumit să aștepte hrana și a încercat să intre în autoturism. Întâlnirea cu ursul a avut loc pe drumul spre Cota 2.000 Sinaia, informează Antena 3.

Urșii atacă tot mai des oameni și gospodării

Odată cu începerea sezonului cald, întâlnirile dintre urși și oameni au devenit mai numerose. Unele dintre acestea au avut un deznodământ tragic, mai ales în județele Harghita și Covasna, unde doi bărbați au ajuns pe masa de operații din cauza rănilor provocate de urși.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a inițiat un proiect de ordonanță de urgență care facilitează intervenția imediată a autorităților în cazul urșilor care apar în zonele locuite. Ministrul Mediului susține că actul normativ are ca scop prevenirea atacurilor urșilor, uciderea celor agresivi fiind ultima măsură la care ar urma să se recurgă.

author avatar
Andreea Vlad