AcasăNewsIncident pe aeroportul din Dubai: avion invaluit de fum

Incident pe aeroportul din Dubai: avion invaluit de fum

Un aparat de zbor avand peste 250 de oameni la bord- atat pasageri cat si personal de zbor – a fost implicat intr-un incident pe aeroportul din Dubai, in urma caruia avionul a fost acoperit de un nor de fum.

UPDATE 2: Operatorul de zbor conforma faptul ca problemele la aeronava cuprinsa de fum au aparut in momentul aterizarii pe aeroportul din Dubai si anunta, totodata, ca majoritatea pasagerilor aflati la bordul aeronavei erau de cetateni indieni- 226 de persoane. De asemenea, in avionul care venea de la Trivandrum se imbarcasera si 24 de britanici, dar si – printre altii- sase americani, cinci cetateni turci si patru irlandezi.

UPDATE: Compania Emirates a revenit asupra cifrelor anuntate intr-o prima faza, precizand ca la momentul producerii evenimentului neprevazut, la bordul zborului EK521 se aflau 300 de persoane, dintre acestia 282 fiind pasageri.

Din fericire, vestile sunt bune in privinta starii calatorilor si ai membrilor echipajului de zbor. „Putem confirma ca nu exista pierderi de vieti in randul pasagerilor si al echipajului. Toti (…) sunt in siguranta”, mentioneaza reprezentantii operatorului de zbor, pe pagina oficiala de Facebook a companiei prin intermediul careia mentin in mod constant legatura cu opinia publica, de la producerea nedoritului incident.

Intre timp, au aparut si primele imagini surprinse pe aeroportul din Dubai, din care se vede ca inspre avionul afectat de fum se indreapta, de urgenta, mai multe echipaje de pompieri si de prim-ajutor:

[youtube]U2kaTJ1nonE[/youtube]

[youtube]6mcAc13dYq8[/youtube]

Totul s-a intamplat in jurul orei locale 12.45, din cate anunta reprezentantii companiei Emirates, careia ii apartine aparatul de zbor. Este vorba despre o cursa care venea din India si avea drept destinatie finala aeroportul international din Dubai, din cate a precizat aceeasi sursa.

Momentan nu se cunosc informatii despre eventuale victime in randul persoanelor aflate la bordul aeronavei.

Ce se mai stie este faptul ca avionul implicat in accident este un Boeing 777. Cursa EK521 plecase miercuri dimineata din orasul indian Trivandrum, iar incidentul s-a produs cu scurta vreme inainte de ora programata pentru sosire, din primele informatii fiind vorba despre o incercare esuata de aterizare de urgenta.

sursa foto:  captura youtube/facebook.com -Emirates

author avatar
Cristina Stefan
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger