AcasăNewsIncident la Iași, de Ziua Unirii! Atac asupra primarului Chirica. Totul a...

Incident la Iași, de Ziua Unirii! Atac asupra primarului Chirica. Totul a fost surprins de camerele de filmare (VIDEO)

Mihai ChiricaIncident la Iași, de Ziua Unirii! Atac asupra primarului Chirica. Totul a fost surprins de camerele de filmare (VIDEO) / foto: bzi.ro

Ziua Unirii Principatelor Române a fost celebrată la Iași pentru prima dată fără paradă militară și horă. În ciuda restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, primarul Mihai Chirica a organizat un eveniment pentru a marca Mica Unire.

Ceremonia care a marcat evenimentele dedicate Unirii a fost una restrânsă, urmată de depunere de coroane. Edilul ieșean a făcut baie de mulțime, transmite Ziarul de Iași, și a împărțit stegulețe celor prezenți.

În Piața Unirii din Iași au ajuns însă și mai mulți manifestanți, care și-au strigat nemulțumirile față de autoritățile locale. Cei mai mulți erau din partea mișcării „Împreună pentru A8”, respectiv ieșenii care protestează față de întârzierea construirii autostrăzii A8, Autostrada Unirii.

Aceștia au mers cu bannere şi pancarte cu mesaje pro-autostradă, acţiunea desfăşurându-se în Piaţa Unirii, unde au avut loc manifestările oficiale dedicate Unirii Principatelor Române.

Primarul ieșean, atacat cu iaurt

Nervos, unul dintre protestatari a aruncat conținutul unui iaurt spre Mihai Chirica, în timp ce acesta stătea de vorbă cu oamenii, în Piața Unirii. Individul a fost preluat de forțele de ordine,  în timp ce edilul a intrat în Hotelul Traian să se spele.

foto Ziarul de Iași

„Norocul meu este că nu am intoleranță la lactoză, ca să fac o glumă. Îmi pare rău de acest incident. Îi înțeleg frustrarea și nu îi voi face plângere penală. Am înțeles că nemulțumirea lui mergea mai sus, spre președinție“, a declarat edilul.

Din primele informații, atacatorul nu ar avea legatură cu grupările din piață care susțin Autostrada Unirii, mai scrie Ziarul de Iași.

Oamenii au strigat, la finalul ceremoniei, „Moldova vrea autostradă”. Printre cei prezenți la evenimentele din Piața Unirii a fost și senatorul AUR, Diana Șoșoacă.

author avatar
Andreea Vlad