AcasăNewsIncident la Iași, de Ziua Unirii! Atac asupra primarului Chirica. Totul a...

Incident la Iași, de Ziua Unirii! Atac asupra primarului Chirica. Totul a fost surprins de camerele de filmare (VIDEO)

Mihai ChiricaIncident la Iași, de Ziua Unirii! Atac asupra primarului Chirica. Totul a fost surprins de camerele de filmare (VIDEO) / foto: bzi.ro

Ziua Unirii Principatelor Române a fost celebrată la Iași pentru prima dată fără paradă militară și horă. În ciuda restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, primarul Mihai Chirica a organizat un eveniment pentru a marca Mica Unire.

Ceremonia care a marcat evenimentele dedicate Unirii a fost una restrânsă, urmată de depunere de coroane. Edilul ieșean a făcut baie de mulțime, transmite Ziarul de Iași, și a împărțit stegulețe celor prezenți.

În Piața Unirii din Iași au ajuns însă și mai mulți manifestanți, care și-au strigat nemulțumirile față de autoritățile locale. Cei mai mulți erau din partea mișcării „Împreună pentru A8”, respectiv ieșenii care protestează față de întârzierea construirii autostrăzii A8, Autostrada Unirii.

Aceștia au mers cu bannere şi pancarte cu mesaje pro-autostradă, acţiunea desfăşurându-se în Piaţa Unirii, unde au avut loc manifestările oficiale dedicate Unirii Principatelor Române.

Primarul ieșean, atacat cu iaurt

Nervos, unul dintre protestatari a aruncat conținutul unui iaurt spre Mihai Chirica, în timp ce acesta stătea de vorbă cu oamenii, în Piața Unirii. Individul a fost preluat de forțele de ordine,  în timp ce edilul a intrat în Hotelul Traian să se spele.

foto Ziarul de Iași

„Norocul meu este că nu am intoleranță la lactoză, ca să fac o glumă. Îmi pare rău de acest incident. Îi înțeleg frustrarea și nu îi voi face plângere penală. Am înțeles că nemulțumirea lui mergea mai sus, spre președinție“, a declarat edilul.

Din primele informații, atacatorul nu ar avea legatură cu grupările din piață care susțin Autostrada Unirii, mai scrie Ziarul de Iași.

Oamenii au strigat, la finalul ceremoniei, „Moldova vrea autostradă”. Printre cei prezenți la evenimentele din Piața Unirii a fost și senatorul AUR, Diana Șoșoacă.

author avatar
Andreea Vlad
356 afisari

5 COMENTARII

  1. Bai mafiotule Chirica, fost Psd, actual Pnl, oamenii sunt suparati ca ai distrus Iasi-ul pe mana cu gasca ta de mafioti imobiliari, cum altfel ar fi putut deveni plodul tau milionar inainte sa invete sa mearga? Si mai ai si obraznicia sa apari la manifestatia de Unire? Pai parintii Unirii erau patrioti adevarati nu o banda de gainari nemernici de cea mai joasa speta oplosita in Primarie care si-ar vinde si proprii parinti mafiotilor imobiliari!

  2. Ca a trecut omul de la PSD la PNL nu-l condamn ca stiu ca altfel nu primesti nimic de la guvern. Esti cu noi primesti, nu esti cu noi ??? Ochi-n soare. Si nu e ssingurul in situatie… Dar dupa locioleala (un cuvant derivat din expresia conationalilor maghiari), cu iaurt sa vina niste personaje pe la unele telev. si sa spui ca e „atentat la insemnele oficiale” , cred ca se cheama inconstienta sa nu -i zic prostie… Adica pe aratatorii cu degetul nu-i deranjaza cand trec tara cu masina si vad insemnul oficial transformat intr-o mana de zdrente decolorate „arborate” cica la unele institutii ale statului sau pe strazi. Atunci nuuuuu , nu fac urat ca nu-i vede nimeni… acum sant la TV. Oare de ce atata ipocrizie ??? OMUL n-avea nimic cu steagul, el avea alte nemultumiri si sant sigur ca nu i le-a ascultat nimeni.

  3. Protestatarul a vrut sa-l albeasca pe Chirica traseistul !,cum Chirica a sarit din barca PSD in barca PNL din mers n-a avut timp sa-si spele caracterul si ideologia ,si i-a spalat-o protestatarul cu iaurt asta ca sa nu le mai fie unora greata de Chirica .
    Cu cat mai dese asemenea manifestari cu atat mai bine .
    Mormolocii fara opinie au fost doar decorul lui gura casca de la evenimente ,in cazul in care se trage (vezi 89) atunci alde gura casa erau „eroii revolutionari” !!!.
    Cu ce umpleati voi ziarele daca uita protestatarul iaurtul acasa ??.

  4. Bine ca nu l-a spovedit cu zama umana ferbinte

  5. Vedeti ca jidanii din sistemul media va scot:
    -Debili daca scuipati in fata pe Petrov ca a devalizat flota cu securitatea, precum Zglobiu.
    -Retardati psihic daca ati servit patria si aruncati cu smantana(sistemul stie mereu ca e iaurd) la Iasi
    -sau te considera terorist domestic si te impusca fara remuscare in gat daca ai servit Air Force ani de zile. Ce daca esti femeie si ai tricolorul pe gat.
    Voi doar serviti cauza in rest sunteti ratati…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger