AcasăNewsIncident la al doilea protest organizat in fata primariei Constanta, dupa retinerea...

Incident la al doilea protest organizat in fata primariei Constanta, dupa retinerea lui Radu Mazare

Radu Mazare

Cateva sute de persoane au venit miercuri in fata sediului Primariei din Constanta, nemultumiti fata de decizia retinerii edilului de catre oamenii legii.

Radu Mazare

Constantenii cer ca Radu Mazare sa fie eliberat, cum, de altfel, au solicitat si persoanele adunate seara trecuta, in fata institutiei, la scurta vreme dupa ce s-a aflat de masura de retinere a lui Mazare, pentru 24 de ore, intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita.

Protestul de miercuri a fost marcat si de un incident nedorit. Potrivit Ziua de Constanta, o femeie a fost imbrancita, dupa ce a apucat sa spuna, in clipa in care s-a apropiat de grupul de manifestanti pro-eliberarea lui Mazare, ca nu e multumita de proiectele implementate de edil in municipiul de la malul marii. In acelasi dosar este acuzat si un om de afaceri, suspectat de dare de mita.

Potrivit procurorilor DNA, din ordonanta de retinere rezulta faptul ca „la inceputul anului 2011, inculpatul Mazare Radu Stefan, in calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuinte modulare grupate in Campusul Social “HENRI COANDA”, aprobat prin hotarare a Consiliului Local al Mun. Constanta. Pe fondul demararii acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a dorit sa isi asigure castigarea licitatiei, ce urma a fi organizata. Astfel, in cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanta, Mazare Radu Stefan, suma totala de 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro)”.

Mai mult, procurorii anticoruptie sustin ca „banii, primiti in mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate, in jurisdictii cunoscute pentru conditiile restrictive privind cooperarea judiciara internationala in materie penala”.

260 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger