AcasăNewsIncident in timpul unei curse Blue Air. Precizari oficiale

Incident in timpul unei curse Blue Air. Precizari oficiale

A fost o situatie neprevazuta in timpul unei curse plecata de la Birmingham cu destinatia Bucuresti, ce a impus luarea unor masuri la adresa unuia dintre pasageri, un tanar bulgar acuzat de comportament neadecvat. Este vorba despre un zbor operat de Blue Air, cursa ce a ajuns pe Otopeni marti seara, dupa ora 22.

Cu referire la incidentul aparut la bordul aeronavei, dinspre compania aviatica s-a precizat, intr-un comunicat remis redactiei, faptul ca „unul dintre pasageri a exprimat un comportament neadecvat, cu semne de nervozitate si limbaj incoerent”, fapt pentru care comandantul aeronavei a anuntat autoritatile de pe Aeroportul Henri Coanda.

Avand in vedere ca lucrurile nu s-au calmat, dimpotriva, s-a dispus imobilizarea pasagerului recalcitrant.”Intrucat comportamentul pasagerului in varsta de 27 de ani a continuat sa se deterioreze si respectand procedurile in vigoare, echipajul a decis imobilizarea si plasarea lui in partea din spate a cabinei. Pasagerul nu a opus rezistenta, nu a existat panica la bord in niciun moment, intreaga situatie fiind gestionata cu maxim de profesionalism de echipajul nostru experimentat si bine pregatit”, au transmis reprezentantii Blue Air.

Dosar penal

Cazul a ajuns in atentia politistilor de frontiera din cadrul Aeroportului Otopeni, odata ce au fost instiintati de echipajul aeronavei respective ca „pe timpul zborului, unul dintre pasageri a manifestat un comportament agresiv, punand in pericol siguranta pasagerilor”. Ulterior, pilotul si copilotul au depus plangere, astfel ca „persoana in cauza, un cetatean bulgar, in varsta de 28 de ani, a fost preluata de catre politistii de frontiera si i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea unui act de violenta fizica sau psihica asupra  personalului navigant aflat la bordul unei aeronave civile in zbor”, anunta Politia de Frontiera intr-un comunicat.

Tanarul urmeaza sa fie dus miercuri in fata Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, mentioneaza aceeasi sursa.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger