AcasăNewsIncident feroviar în Arad. Două vagoane ale unui marfar au deraiat, alte...

Incident feroviar în Arad. Două vagoane ale unui marfar au deraiat, alte două s-au răsturnat. Trenul transporta combustibil

sursa foto: antena3.ro

Un incident ce a avut loc, marți, pe calea ferată a sunat mobilizarea în rândul autorităților arădene. Mai ales că a fost implicat un tren ce transporta combustibil. Din primele informații, două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat. S-a întâmplat la ieșire din stația Aradu Nou.

Din câte s-a anunțat din direcția CFR SA, trenul de marfă are nu mai puțin de 26 de vagoane încărcate cu combustibil. Două dintre aceste vagoane s-au răsturnat. În urma situației neprevăzute apărute, circulația feroviară a fost restricționată pe relația Aradu Nou – Arad.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost restricționat începând cu ora 13.00 pe relația Aradu Nou – Arad, din cauza unui incident feroviar, în care este implicat un tren privat de marfă, care transporta combustibil.

La ieșire din stația Aradu Nou, 2 vagoane din compunerea trenului privat de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat. Garnitura privată are în compunere 26 de vagoane încărcate cu combustibil și circula în relația Drobeta Turnu Severin – Arad”, se precizează într-un comunicat de presă postat pe site-ul CFR SA.

Ce a mai anunțat CFR

Urmează ca vagoanele deraiate și răsturnate să fie repuse pe șină. Astfel că se fac eforturi pentru ca zona să fie redeschisă circulației în condiții de siguranță.

„În acest moment, reprezentanții SRCF Timișoara analizează, în colaborare cu operatorul național de transport feroviar de călatori, variantele posibile pentru a asigura continuitate în circulaţia trenurilor de călători care erau programate să tranziteze zona respectivă.

De asemenea, facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Timișoara va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate și răsturnate, astfel încât zona Aradu Nou – Arad să fie redeschisă în condiții de siguranță.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. transmite scuzele necesare călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate în zona stației CF Aradu Nou au drept scop reluarea circulației feroviare în condiţii normale de trafic”, s-a mai transmis în comunicatul de presă.

author avatar
Andrei Coman
224 afisari

3 COMENTARII

  1. Doar doua vagoane rasturnate??? Este extraordinar de bine, in conditiile in care calea ferata si materialul rulant sunt de pe vremea lui Gheorghiu-Dej.

    • Corect! Gheorghe Ghiorgiu Dej era la vremea lui ,cu ceferistiii, ( ramasitele CFR DIN EPOCA…DEJ se mai pot vedea si in ziua de azi…o parte !!! ) Ion Iliescu cu MINERII, ( am vazut-o cu totiii) iar actualul PRIM MINISTRU COVRIGAR….CU GAURILE la BUGET, dar care nu deraiaza, dar…COSTA!!! CIOLACU nu vinde covrigi, el vinde numai….GAURA COVRIGULUI !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger