AcasăNewsIncident aviatic în România! Probleme pentru 250 de pasageri

Incident aviatic în România! Probleme pentru 250 de pasageri

otopeni avionIncident aviatic în România! Probleme pentru 250 de pasageri

Mari emoţii, duminică după-amiază, pentru 250 de pasageri ai unui avion Airbus, model 321.

Ce s-a întâmplat? La aterizarea pe aeroportul Otopeni, aparatul de zbor a lovit o pasăre. Din cauza avariilor, zborul retur spre Istanbul a fost anulat.

Se pare că lovitura a fost în botul avionului, unde există și radarul. Cei 250 de pasageri trebuiau să zboare la intoarcere spre Istanbul.

Aeroportul şi-a redus la jumătate activitatea de îmbarcare

Aeroportul Henri Coandă îşi reduce activitatea de check-in și îmbarcare aproape la jumătate, din cauza traficului scăzut, urmare restricțiilor impuse de pandemie.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti va menţine deschise doar 52 de ghişee check-in şi numai 14 porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale.

Pandemia de Covid-19 a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internaţional, acesta situându-se în prezent la circa 15-20% din normalul acestei perioade. În aceste condiţii, şi traficul pe aeroporturile din Bucureşti cunoaşte un trend descendent similar.

În acest context, CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a analizat posibilităţile de operare la Aeroportul Henri Coandă cu o infrastructură de terminal adaptată valorilor actuale de trafic.

Măsurile au în vedere atât eficientizarea activităţii aeroportuare prin exploatarea raţională a resurselor disponibile, cât şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pasagerilor şi a creşterii siguranţei sanitare„, se arată într-un comunicat CNAB.

author avatar
Andrei Ștefan
560 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger