AcasăNewsÎncepe simularea Evaluării Naționale, la clasa a VIII-a. Elevii dau luni, 5...

Începe simularea Evaluării Naționale, la clasa a VIII-a. Elevii dau luni, 5 februarie, proba la română

(sursa foto: newsbv.ro)

Începe simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Luni, 5 februarie, elevii de clasa a VIII-a susțin proba scrisă la Limba și literatura română.

Se anunță, așadar, o zi importantă pentru elevii de clasa a VIII-a. Școlarii dau, în prima zi a acestei săptămâni, prima probă a simulării examenului de Evaluarea Naţională, cea de Limba şi literatura română.

Lucrările, corectate digital

Lucrările vor fi corectate digital, Ministerul Educaţiei precizând că evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor. „Singura diferenţă pentru elevi este că lucrarea nu va mai fi secretizată de ei sau de profesorii asistenţi prin lipirea etichetelor, pentru că va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor”, a explicat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

„Luni, 5 februarie, încep simulările pentru evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a 2024”, anunţa, recent, Ministerul Educaţiei.

Potrivit calendarului oficial, luni e programată să aibă loc proba la Limba română din cadrul simulării Evaluării Naţionale. Marți, elevii de clasa a VIII-a vor susţine proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa, miercuri, la proba de Limba şi literatura maternă.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Educației – România

Cât timp au elevii pentru rezolvarea subiectelor

Ministerul Educaţiei precizează că probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt distribuite sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul”, au preciat reprezentanții ministerului.

„În desfășurarea probelor simulării vor fi implicați aproximativ 24.000 de profesori asistenți, aproape 6.000 de profesori evaluatori la limba română și tot atâția la matematică, aproape 500 la limba maternă.

Se adaugă comisiile de organizare de la nivelul fiecăruia dintre cele peste 3.700 de centre de examen”, a transmis ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Rezultatele obţinute la simulare nu se trec în catalog”

Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

„Rezultatele obţinute la simulare nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, s-a mai precizat de la nivelul Ministerului Educaţiei.

Conform calendarului simulării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a, rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie.


 

author avatar
Andrei Coman
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger