AcasăNewsÎncepe sezonul pe Litoral! Rezervări masive din 16 mai

Începe sezonul pe Litoral! Rezervări masive din 16 mai

Românii vor lua cu asalt drumurile către Litoral chiar din 16 mai 

Românii nu au mai așteptat detaliile ridicării restricțiilor și au început să-și facă rezervări pe Litoralul românesc, dar și la pensiunile din zona montană. Hotelurile de pe Litoral s-au pregătit deja, cu toate măsurile de protecție, așteptându-se la un val uriaș de turiști.

Pentru că în afara granițelor lucrurile sunt încă incerte, românii și-au folosit voucherele primite pe avansurile sau pachetele turistice achitate integral în Turcia, Grecia și Bulgaria pentru a plăti vacanțe pe Litoralul românesc. Chiar dacă Guvernul nu a dat încă detalii referitoare la cum se va desfășura sezonul turistic în România, agențiile au înregistrat rezervări masive pe Litoralul românesc și în zona montană chiar din 16 mai. Semn că răbdarea românilor s-a terminat și că aceștia nu mai sunt dispuși să mai suporte alte restricții, cu toate declarațiile alarmiste care mai apar în spațiul public. ”Oamenii nu-și cer neapărat banii înapoi pentru că au înțeles că banii nu sunt în sertarele agențiilor de turism. Nici companiile aeriene nu returnează banii, ci dau vouchere, așa cum facem și noi, agențiile de turism, adică oferim posibilitatea ca timp de un an sau chiar 18 luni omul să plece la o altă dată, atunci când va putea și când va dori. Noi avem rezervări deja pe Litoral pentru primul weekend din 16 mai, avem și cereri pentru pensiuni în zona de munte. Pe Litoral, în zona hotelieră, deja ne pregătim, s-au cumpărat echipamente de protecție, materiale pentru dezinfecție și igienizare. S-au pierdut foarte mulți bani în această industrie, a fost prima afectată și este nevoie să reîncurajăm călătoriile, cu adoptarea unor măsuri firești de siguranță și de protecție. Din moment ce zborurile încep iar pe 2 mai, din moment ce în fiecare zi am putut să mergem la supermarket, din moment ce în mijloacele de transport în comun se poate călători, cine ne împiedică să mergem la orice hotel”, ne-a declarat Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

All-inclusive-ul, ucis de Covid

Indiferent de modul în care vor funcționa unitățile de turism din țară și din străinătate, un lucru este cert: all-inclusive-ul va fi interzis. Acest lucru va afecta cel mai tare vacanțele din Bulgaria, marea majoritate a românilor preferând această destinație tocmai pentru sistemul all-inclusive, considerat foarte atractiv. ”Se lucrează în această săptămână cu ministerul pentru un set de măsuri pentru redeschiderea restaurantelor și cafenelelor. Deschidem întâi terasele și apoi se deschid restaurantele, cu anumite restricții, fără bufet, fără all inclusive, ceea ce este firesc. Oricum, va fi o mare presiune pe decidenții politici, atât din partea mediului de afaceri din industria turistică, dar și din partea oamenilor, care abia așteaptă să iasă din orașul lor. Mulți dintre cei care aveau vacanțe plătite în Grecia, Turcia, Egipt, Dubai, Spania se vor reorienta cu destinația România, ceea ce va fi benefic pentru turismul românesc”, ne-a mai precizat Corina Martin.

Ministerul Economiei cere raportări

Grecia deschide sezonul turistic de la 1 iulie indiferent de ce spune UE

În afara țării, turismul începe încet, încet să se reîntoarcă la viață. Dubai a deschis deja restaurantele și cafenelele, iar Grecia a anunțat că deschide sezonul turistic de la 1 iulie. Bulgaria și Turcia nu au anunțat încă nimic, probabil se așteaptă o decizie la nivelul UE în legătură cu posibilitatea de se circula liber, pentru că țările acestea depind de turiștii străini. Bulgaria a fost prima țară care a anunțat că nu va rambursa banii turiștilor și va da tot vouchere valabile timp de un an. Între timp, Ministerul Economiei a cerut agențiilor de turism și hotelierilor să completeze formulare cu avansurile plătite de turiști, pentru a face o evaluare. ”Nu este obligatoriu acel formular și nu ne ajută cu nimic. Până acum, în ciuda cererilor noastre pentru a securiza vacanțele a peste 200.000 de turiști români, care cumpăraseră vacanțele anterior declanșării pandemiei, le plătiseră integral sau parțial, nu avem niciun răspuns. Ministerul Economiei a ieșit acum să spună că vrea să facă o evaluare, însă agențiile de turism, nevâzând nicio intenție de a rezolva ceva, nu vor completa acele formulare, pentru că nu este timp de așa ceva. În fiecare zi noi decalăm vacanța unui pasager care urma să plece, încercând să găsim soluții pentru alte zboruri mai târziu”, a mai afirmat Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
752 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger