AcasăNewsIncepe razboiul? SUA au pozitionat un distrugator in apele Peninsulei coreene!

Incepe razboiul? SUA au pozitionat un distrugator in apele Peninsulei coreene!

Statele Unite au deplasat un distrugator, din Pacific, in apropierea coastelor Coreei de Sud o nava capabila sa intercepteze rachete. Nava USS Fitzgerald, care tocmai a participat la manevre militare, a fost trimisa in sud-vestul peninsulei in loc sa se intoarca in portul de stationare din Japonia.

Oficialii americani din domeniul Apararii au anuntat, luni, ca au mutat distrugatorul USS Fitzgerald, capabil sa intercepteze si sa distruga o racheta, in caz ca statul nord-coreean decide sa lanseze una, citeaza NBC News.

Se pare ca, deocamdata, nu exista semne care sa indice faptul ca Nordul este pe punctul de a efectua o noua lansare, sustin oficialii americani.

Casa Alba a precizat ca SUA nu au vazut desfasurari de amploare ale fortelor militare nord-coreene, urmare a retoricii razboinice a guvernului de la Phenian. „As mentiona ca, in pofida retoricii aspre pe care o auzim de la Phenian, nu vedem schimbari in postura militara a Coreei de Nord, precum mobilizari pe scara larga sau pozitionari ale fortelor”, a spus purtatorul de cuvant, Jay Carney.

Washingtonul vrea sa isi sublinieze sustinerea pentru Seul in fata amenintarilor Phenianului. Anterior, Statele Unite anuntasera ca au mobilizat avioane de vanatoare invizibile pe radar F-22 in cadrul manevrelor americano-sud-coreene care au loc in prezent, ca in fiecare an, dar pe fondul unor tensiuni puternice, de data asta.

Nava a mai fost pozitionata in apele Peninsulei Coreene si in decembrie 2012, in situatia in care Coreea de Nord anuntase atunci ca va lansa o racheta cu raza lunga de actiune.

author avatar
Alina Costache
678 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger