AcasăNewsÎncepe războiul pe banii europeni! România se bucură la firimiturile Occidentului

Începe războiul pe banii europeni! România se bucură la firimiturile Occidentului

Blocul comunitar a ajuns la un consens în privința redresării post-Covid-19. Pandemia a făcut ravagii în sistemul de sănătate, dar să nu credem că le-a luat și mințile stăpânilor din Occident. Nicidecum, aceștia n-au uitat gustul și mirosul de sânge al economiilor distruse. Mega-planul gândit de instituțiile „de forță” de la Bruxelles arată, pe scurt, în felul următor: se pun la bătaie pesye 2400 de miliarde de euro! România are promise 33 de miliarde și se bucură la firimiturile pe care le va primi fără să se întrebe unde dracului se duce grosul și cine ia cu polonicul din oala finanțelor comune!

După certuri aprige, amenințări de tot felul și ridicat poalele-n cap, Comisia Europeană a ieșit pe interval cu un mega-plan de redresare economică în valoare de 750 de miliarde de euro. Este cea mai mare sumă pusă la bătaie în istoria UE, dar asta doar se adaugă altor împrumuturi și granturi. În total, peste 2400 de miliarde, după cum ne-a spus zâmbind Ursula von der Leyen.

„Suntem într-un moment definitoriu. Ceea ce a început cu un virus atât de mic încât nu poate fi văzut cu ochiul liber s-a transformat într-o criză economică atât de mare încât nu poate fi ignorată. Modelul nostru unic construit de-a lungul a 70 de ani se confruntă cu o provocare fără precedent în vieţile noastre şi în istoria Uniunii Europene. C.E. propune un nou instrument de redresare, numit Viitoarea Generaţie UE (Next Generation EU), în valoare de 750 de miliarde de euro. Acest fond se adaugă unui buget UE pe termen lung, reconfigurat, de 1.100 de miliarde de euro. Fondul Viitoarea Generaţie UE, împreună cu principalul buget multianual însumează 1.850 de miliarde de euro, prin propunerile de astăzi. Acestea merg împreună cu cele trei mecanisme de siguranţă pentru credite de 540 de miliarde de euro, aprobate deja de Parlamentul UE şi de Consiliu. În total, efortul nostru de redresare este de 2.400 de miliarde de euro”, a anunțat șefa Comisiei Europene.

Negocierile pentru împărțirea banilor au început imediat și sunt la fel de dure ca atunci când se bat tâlharii pe pradă.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan s-a grăbit să bată toba pe suma de 33 de miliarde care va reveni României: „Vestea bună este că România e unul dintre principalii beneficiari. Primim 33 de miliarde de euro și trebuie să înapoiem doar 12 miliarde de euro. Vedem că țările bogate plătesc mai mult decât primesc. Asta înseamnă solidaritatea în Europa”. Să nu-l judecăm prea aspru, asta a înțeles el, atât a zis mai departe!

La fel de zevzec este și Cioloș. Nu 33, ci mai bine de 70 de miliarde ne dă Bruxellesul. Dacian a pus la socoteală și banii din programele Cadrului Financiar Multianual, la care România oricum contribuie cu mai mult decât primește. Dar la ce să te aștepți de la vuvuzeaua Franței?!

Cum spuneam, încep negocierile și se anunță sânge pe pereți. Din cele 750 de miliarde, cei mai mulți bani îi ia Italia – 153 de miliarde de euro. Spania vine pe 2, cu 140, iar podiumul îl completează Franța, 78 de miliarde de euro. Cele trei, însumate, nu duc nici până la 50% din suma totală. Unde merg restul banilor, în condițiile în care pe locul 4 la împărțirea banilor ar fi Polonia, cu sub 50 de miliarde, iar de la poziția 5 sumele încep să scadă? Nimeni nu are un răspuns și nici nu-l va căuta.

Altfel, să salutăm și avertismentul Olandei: negocierile pentru împărțirea banilor va lua muuult timp, au avertizat batavii. Iar  Angela Merkel a dat și un termen optimist: 1 ianuarie 2021!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
554 afisari

12 COMENTARII

  1. Adică aleluia…sunt curios să vedem vagoanele cu bani intrând în România!!.. dacă mama Angela Merkel a zis un termen pe 1 ianuarie 2021!!,eu zic să msiy punem un an !!..bun și până atunci cum se relansează economiile??..în special a țărilor din sud??..că să nu zic de cele din est!!.. așa pot veni și eu cu un plan mai bun de relansare de 5000 de miliarde de euro!!!nu mă doare gura, să vedem de unde luam banii!!..de unde??.ce ne dăm noi înșine bani ??..eu zic că e mare cacialma, exact ca legea pensiilor de la noi.. mărire cu 40% din septembrie…!!?.. uite e bună comparația.. să vedem de unde??..

  2. @ Deci, opinați și că judecătorilor de la CCR li s-a atras atenția ;i de la Uniunea Europeană care își recuperează fondurile folosite sau nefolosite în mod legal, că nu se face dezincriminare sau prescriere a prejudiciilor acolo unde se face prejudiciu la patrimoniul public, inalienabil, insesizabil, imprescriptibil, patrimoniu ce poate fi constituit din bunuri publice, care ar putea fi mobile și imobile, resurse publice ale solului și subsolului, terenuri publice, bani publici, etc. , ?

    ,,Datoria veche nu putrezeşte” , ?

  3. @ Deci și corectare și completare.
    Deci, opinați și că judecătorilor de la CCR li s-a atras atenția și de la Uniunea Europeană ,care își recuperează fondurile folosite și/sau nefolosite în mod nelegal, că nu se face dezincriminare sau prescriere a prejudiciilor acolo unde se face prejudiciu la patrimoniul public, inalienabil, insesizabil, imprescriptibil, patrimoniu ce poate fi constituit din bunuri publice, care ar putea fi mobile și imobile, resurse publice ale solului și subsolului, terenuri publice, bani publici, etc. , ?

    ,,Datoria veche nu putrezeşte” , ?

    • Ti-o spune un idiot si dobitoc fara pereche caruia nu-i plac strugurii si zace toata ziulica in sant dupa ce consuma mitilic .

  4. ne bucuram degeaba ca nici pe aia nu o sa i vedem ,ori ca se intorc tot la ei la sponsori cica , ori ca nu ii vor atrage!!!!

    • Recent , premierul Ludovic Orban a fost sunat telefonic de Angela Merkel . De cate ori au fost sunati Grindeanu , Tudose sau Dancila ? N-avea sens , pateau ca premierul japonez ignorat complet ca persoana fizica oficiala , telefonic nici atat , n-aveai cu cine conversa . De ce credeti ca PSD s-a ferit sa se foloseasca si sa atraga bani din fondurile europene ? PENTRU CA NU PUTEAU SA FURE , le-a fost teama de OLAF , au preferat sa jacmaneasca banii din bugetul de stat si sa macelareasca justitia pentru a nu da socoteala . Da , PNL a luat taurul de coarne , nu se fereste sa faca investitii si sa realizeze proiectele in derulare cu bani europeni , asa progresam si nu ramanem incremeniti in trecut si ignoranta , o victima sigura si o gubernie uitata de Dumnezeu asa cum isi doreste PSD , cei carora le pute o Romanie puternica si dezvoltata , le pute NATO si U.E ! Nastase si-a primit pedeapsa , Dragnea o executa , Ponta trebuie sa raspunda in dosare penale , baroni si lideri PSD au dosare si asteapta sentinte . Ce se intampla la acest partid ? Cine urmeaza ? De ce nu se potolesc cu faradelegile si coruptia si se hotarasc sa guverneze in interesul cetateanului de rand si al poporului roman ? Cine ii mai poate suporta la 30 de ani de la revolutie si aproape 25 de ani de guvernare , cu atatea pacate in cazier , cine este idiotul sa se lase mintit la infinit ? Nu mai tine , PSD ori se reformeaza din temelii , ori dispare de pe scena politica cu ciurucurile de la ALDE , Pro Romania si UDMR !

  5. Domnule Lupulău,
    Psd e un partid atat de puternic incat foloseste acest partid pe post de frane la tren. In momentul in care se tocesc bin, bine de tot, impegatul cheama mecanicul si le schimba pe loc.
    Din pacate riscul la momentul dat e taman invers.
    Ca PNL sa dispară istoric precum PNTCD pana la iarna . 6 luni nu inseamna mult politic.

  6. Cu referire la:
    Lupulau 2020-05-29 – 17:52:31
    ID comentariu – 71010

    „Recent , premierul Ludovic Orban a fost sunat telefonic de Angela Merkel . De cate ori au fost sunati Grindeanu , Tudose sau Dancila ? N-avea sens , pateau ca premierul japonez ignorat complet ca persoana fizica oficiala , telefonic nici atat , n-aveai cu cine conversa . De ce credeti ca PSD s-a ferit sa se foloseasca si sa atraga bani din fondurile europene ? PENTRU CA NU PUTEAU SA FURE , le-a fost teama de OLAF , au preferat sa jacmaneasca banii din bugetul de stat si sa macelareasca justitia pentru a nu da socoteala . Da , PNL a luat taurul de coarne , nu se fereste sa faca investitii si sa realizeze proiectele in derulare cu bani europeni , asa progresam si nu ramanem incremeniti in trecut si ignoranta , o victima sigura si o gubernie uitata de Dumnezeu asa cum isi doreste PSD , cei carora le pute o Romanie puternica si dezvoltata , le pute NATO si U.E ! Nastase si-a primit pedeapsa , Dragnea o executa , Ponta trebuie sa raspunda in dosare penale , baroni si lideri PSD au dosare si asteapta sentinte . Ce se intampla la acest partid ? Cine urmeaza ? De ce nu se potolesc cu faradelegile si coruptia si se hotarasc sa guverneze in interesul cetateanului de rand si al poporului roman ? Cine ii mai poate suporta la 30 de ani de la revolutie si aproape 25 de ani de guvernare , cu atatea pacate in cazier , cine este idiotul sa se lase mintit la infinit ? Nu mai tine , PSD ori se reformeaza din temelii , ori dispare de pe scena politica cu ciurucurile de la ALDE , Pro Romania si UDMR !”

    • Lucica , caile Domnului sunt intortocheate , nu te grabi ca fata mare la maritat , mecanicul e mort si n-are cine sa mai schimbe franele si sa opreasca trenul fara sa deraieze , esti ramas de la mineriade .

  7. Lucica a.k.a mancurtul Constantin Moldovean, ai primit pricaz de la Moskova via Tiraspol sa te dai anal-ist politic si economic ca sa faci revolutie proletara online?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger