AcasăNewsÎncepe războiul? Armata română scoate TAB-urile pe străzi

Începe războiul? Armata română scoate TAB-urile pe străzi

armata

Situația tensionată de la granița Ucrainei cu Rusia scoate Armata Română din cazărmi. Două convoaie de TAB-uri (transportor amfibiu blindat) se vor deplasa timp de trei zile pe șoselele din țara noastră, între București și Medgidia.

Ministerul Apărării spune că este un exercițiu de instruire planificat de anul trecut.

„Deplasări de tehnică pe cale rutieră

Două convoaie militare, aparținând Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, se vor deplasa, pe 1 şi 3 februarie, la sediul Batalionului 911 Infanterie „Capidava”, pe ruta București-DNCB-A2-Medgidia. Deplasarea are loc între orele 06:00 şi 10:00 iar convoaiele sunt formate din Transportoare Amfibii Blindate şi camioane de transport.

Activitatea face parte din sfera activităților de instruire și este planificată din anul 2021. Poliția militară le recomandă celor care se deplasează pe această rută să circule cu atenție sporită și să respecte indicațiile și semnalele polițiștilor”, scrie Ministerul Apărării pe pagina de Facebook.

foto: facebook.com/mapn.ro 

Armata redevine obligatorie în România?

Revenirea la stagiul militar obligatoriu este un subiect foarte controversat în România. Acest scenariu este respins de Ministerul Apărării, care recunoaște însă că sunt discuții pe această temă, dar pornesc de la ideea de voluntariat. Zvonurile au început odată cu criza din Ucraina și cu chemarea unor rezerviști la centre militare locale.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării a declarat că nu se va impune stagiul militar. „În niciun caz, aceasta nu este o opţiune pentru noi în acest moment”, a transmis oficialul. „Avem pentru cei care vor să facă armată, avem alte variante, de exemplu, înscrierea de voluntari, este un sistem modern, un sistem NATO, în care pentru a suplimenta forţa de rezervă de care este nevoie, pe lângă rezerviştii care există, avem nevoie şi de rezervişti care se înscriu într-un sistem, primesc o pregătire militară de scurtă durată şi care beneficiază şi de anumite resurse, o soldă pe timpul cât îşi desfăşoară activitatea ca civil la locul lor de muncă”, a explicat ministrul.

author avatar
Andreea Vlad
1.472 afisari

7 COMENTARII

  1. De-abia astept sa-mi dea arma pe mana! Ii omor pe toti! FMMV, voi ne bel*ti de 42.5% din niste salarii si-asa mici, chipurile pt servicii medicale de care beneficaza doar tig@nii criminali ce fura violeaza si prostitueaza fete de roman cu brutalitate si pentru o pensie de mizerie pe care nu o apuci sau daca o apuci nu traiesti suficient ca sa recuperezi macar ce ai cotizat si voi vreti sa luam arma in mana ca sa va aparam pe voi securisti si mafioti spurcati? OOOOOOO DAAAAA! O sa punem mana pe arme …. SA VA OMORAM PE VOI!

  2. Sa studiem putin detaliile….batalion…3 companii…vreo 300 efective…ce vad in poze…5 tab-uri…vechi de vreo 40-50 ani si 2 masini nationale de politie militara.
    Revenind la chestiune…ar fi vorba de maxim 20 tab-uri…sa zicem…caterinca maxima e ca par neinarmate…adica nici antica mitraliera de 14.5 mm…pare ca lipseste.
    By the way…parca avem transportoare pirahnia…sau alea sunt doar pentru parada…sau mai rau…..cam nasol cu mentenanta la echipamentele vest….”sa se stie ca se stie si asta”.

    • inca se lupta sa vada in ce directie se insurubeaza turela la Piranha. Tehnica elvetiana, frate!

  3. se plimba taburile pe sosele ca sa ce? ca sa incurce traficul rutier si ca sa cheltuie o gramada de bani aiurea? L-as da afara pe ministru pt asa ceva
    Sigur singurul lucru ”bun” e ca Putin de frica acestor defilari de taburi nu mai doarme la noapte
    PS poate scot si alte masini si vreo 2-3 avioane si le plimba pe acelasi traseu ……………..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger