AcasăNewsÎncepe procesul lui Vlad Pascu. Părinții victimelor tragediei de la 2 Mai...

Începe procesul lui Vlad Pascu. Părinții victimelor tragediei de la 2 Mai cer schimbarea încadrării faptelor

sursa foto: fanatik.ro

Procesul lui Vlad Pascu, tânărul care a urcat la volan sub influența substanțelor interzise, lovind mortal cu mașina doi tineri studenți, la 2 Mai, pe Roberta și Sebastian, în vara anului trecut, începe joi la Judecătoria Mangalia.

La instanță au ajuns și părinții victimelor tragediei produse la 2 Mai. Aceștia cer schimbarea încadrării faptelor în omor.

Mama Robertei: Vrem pedeapsă mai aspră

Părinții victimelor lui Vlad Pascu cer schimbarea încadrării faptelor din ucidere în culpă în omor. „Indiferent de pedeapsă, nu ne va alina durerea, dar să nu scape nepedepsit. Aș fi vrut să văd cum arată cel care ne-a omorât copilul”, a spus mama Robertei, tânăra ucisă în accidentul din 2 Mai.

Citiți și: De ce şoferul drogat de la 2 Mai riscă închisoare pe viaţă. Ce le-au spus părţile vătămate anchetatorilor

Au apărut primele imagini cu accidentul de la 2 Mai, când şoferul drogat Vlad Pascu a omorât 2 oameni (VIDEO)

Părinții victimelor lui Vlad Pascu vor schimbarea încadrării faptelor din ucidere în culpă în omor, a declarat mama Robertei, tânăra ucisă de tânărul care a condus drogat: „Vrem pedeapsă mai aspră. Din moment ce te-ai urcat drogat la volan, ți-ai asumat”.

Din câte s-a aflat, Vlad Pascu urmează să fie audiat prin videoconferință. Așadar, tânărul, aflat în arest preventiv, nu va ajunge la instanță.

Întrebată dacă ar fi vrut să îl vadă pe Pascu, mama Robertei a răspuns: „Poate da. Aș fi vrut să văd cum arată cel care ne-a omorât copilul”. Indiferent de pedeapsa pe care o va primi Pascu, „nu ne va alina durerea”, spune femeia, „dar nici să scape nepedepsit. Asta este ceea ce ne doare pe noi”.

Accidentul cumplit, în vara anului trecut

Deocamdată, Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. Totul după ce, pe 19 august anul trecut, drogat fiind, a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, la 2 Mai și i-a ucis pe doi dintre ei. Victimele care nu au supraviețuit aveau 20 ani şi, respectiv, 21 de ani. Și erau studenți. Alți trei tineri au fost răniți în acest accident.

Vlad Pascu a plecat de la locul accidentului şi a fost descoperit de poliţişti în localitatea Vama Veche.

author avatar
Andrei Coman
903 afisari

6 COMENTARII

  1. Se trage de timp.Poate apare mama prescriptiei.Avocatii stiu si de aia se vor prezenta din cand im cand.Practica instantelor este sa numeasca un avocat din oficiu care sa se prezinte la fiecare termen ,astfel, avocatul ales sa fie substituit, procesul sa continue .
    Incadrarea juridica, la miato, avand in vedere alte spete unde pentru aceleasi fapte, a fost”omor” , spune multe despre cum va fi „solutionat” acest dosar.

  2. Se trage de timp.Poate apare mama prescriptiei.Avocatii stiu si de aia se vor prezenta din cand im cand.Practica instantelor este sa numeasca un avocat din oficiu care sa se prezinte la fiecare termen ,astfel, avocatul ales sa fie substituit, procesul sa continue .
    Incadrarea juridica, la misto, avand in vedere alte spete unde pentru aceleasi fapte, a fost”omor” , spune multe despre cum va fi „solutionat” acest dosar…Mai ales ca nu e la prima abatere, la care au inchis ochii procurorii.
    Sunt atatia care fac scoala in penitenciar.Asta o sa aiba diplome pe bugetu’ lu’ tac-su.

    • La omor, chiar daca este calificat sau din culpa, nu exista prescriptie din moment ce vinovatul a fost prins. Prescriptia intervine la 25 de ani dupa ce a inceput ancheta si faptuitorul nu a fost descoperit, celebrul AN. Autor Necunoscut si se inchide cazul definitiv.
      Din pacate nu-l vor putea incadra la omor calificat pentru ca asa e legea romana, moartea celor doi a fost accidentala, chiar daca distrusul era drogat nu s-a gandit nicio clipa ca sa-i omoare pe cei doi.

      • La Iogulescu a fost omor.
        La drogatul oxicodon, cu recidive, nu e.
        Distrusu’ a realizat ca a omorat 2 nevinovati, altfel nu fugea de la locul accidentului(alta incadrare), nu suna dupa tac-su…
        La ucidere din culpa exista prescriptie.
        Ia sa vedem cat trag de timp magistratii, cu expertize gata la dosar..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger