AcasăNewsÎncepe plata facturilor cu cardul de energie. Directorul Poștei Române se așteaptă...

Începe plata facturilor cu cardul de energie. Directorul Poștei Române se așteaptă la cozi la oficiile poștale / Ce anunț a făcut

card de energieÎncepe plata facturilor cu cardul de energie. Directorul Poștei Române se așteaptă la cozi la oficiile poștale / Ce anunț a făcut

Luni, 20 februarie, începe plata facturilor la energie electrică și gaze cu cardul de energie. Directorul Poștei Române lansează un apel la calm către români.

Valentin Ștefan le transmite beneficiarilor cardurilor de energie să nu se îngrămădească luni la cozi pentru a plăti factura, precizând că banii de pe vouchere pot fi folosiţi până în luna iulie.

Unele oficii poștale au înființat ghișee speciale

În plus, oficialul spune că, dacă va fi cazul, programul de lucru va fi suplimentat, existând și oficii poștale unde s-au înființat ghișee speciale pentru plata facturilor cu cardul de energie.

„Ne facem griji din punctul acesta de vedere ( eventuale cozi la oficiile poștale n.r.), este singurul lucru pe care nu îl putem controla. Nu știm dacă se trezesc, de exemplu, 200 de beneficiari care toți să vină luni la prânz. Va exista clar coadă acolo. Va fi un lucru neplăcut pe care încercăm să-l evităm. Oamenii să înțeleagă că pot folosi aceste carduri până la sfârșitul lunii iunie și dacă văd că este coadă la oficiul poștal să vină fie mai târziu, fie a doua zi.

În funcție de fluxul de clienți, am luat în calcul inclusiv prelungirea programului de lucru atât în timpul săptămânii, cât și sâmbăta și duminica. Nu am vrea să luăm o decizie acum, pentru că încă nu știm cum o să fie luni, marți. Dar, acesta este încă un apel la calm că dacă vedem că e nevoie de mai mult timp, vom aloca mai mult timp”, a spus Valentin Ștefan la podcastul Digi Context.

Oficialul se așteaptă ca, în primele zile, majoritatea angajaților poștei să se ocupe doar cu încasarea acestor facturi.

500.000 de persoane, respinse

De altfel, în București sau Piatra Neamț, unele oficii poștale au înființat ghișee separate unde pot fi achitate facturi doar cu cardurile de energie.

Iniţial, ar fi trebuit ca 2.800.000 de persoane să primească în mod direct cardurile, dar peste 500.000 de persoane au fost deja declarate respinse pe motiv că veniturile lor depășeau plafonul stabilit de 2.000 de lei.

Plățile vor putea fi făcute în trei moduri, fie direct la oficiul poștal, fie la domiciliu, prin intermediul poștașului sau prin intermediul aplicației online.

Ajutorul se acordă în două tranșe de câte 700 de lei, în februarie și în luna septembrie.

author avatar
Andreea Vlad
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger