AcasăNewsIncepe joi! Obama a optat pentru un razboi de trei zile

Incepe joi! Obama a optat pentru un razboi de trei zile

SUA vor lovituri precise asupra capacitatii de lupta a armatei siriene

Surse americane au dezvaluit ca interventia americana in Siria va incepe „cel mai devreme joi” si va tine trei zile.

CNBC a anuntat in premiera ca Administratia Obama s-a decis pentru o operatiune militara cu rachete trase de pe navele de razboi din Mediterana.

SUA vor lovituri precise asupra capacitatii de lupta a armatei siriene

Cat pe-aci sa inceapa luni noaptea

In prealabil, se anuntase amanarea intalnirii dintre oficialii rusi si americani care urmau sa pregateasca dialogul de pace intre regimul sirian si opozitie, intalnire care trebuia sa aiba loc la Haga, la 28 august. In schimb, ministrul american al Apararii, Chuck Hagel, anuntase ca „SUA sunt pregatite de atac, cu navele de razboi deja pozitionate in Mediterana” si ca se asteapta doar ordinul presedintelui Obama. Portavionul francez Charles De Gaulle s-a alaturat si el flotei din Mediterana. Luni noaptea, lucrurile se precipitasera pana aproape sa inceapa atacul, in urma esuarii negocierii trimisilor americani la Teheran, care trebuiau sa obtina o retinere din partea Iranului in privinta Siriei, in schimbul unui dialog constructiv privind programul nuclear al acestei tari. Toate armatele din zona au intrat in alerta maxima cand liderul suprem Ali Khamenei a amenintat ca intregul Orient Mijlociu va lua foc daca va fi atacata Siria.

Rusii au luat la bord familiile oficialilor sirieni

Echipa ONU aflata la Damasc a anuntat ca abia miercuri va putea intra din nou in zona afectata de atacul chimic, ori Administratia Obama astepta miercuri rezultatul preliminar. Astepta! Nu asteapta nimeni niciun rezultat, Israelul anuntand „in treacat” ca Unitatea 8200 a interceptat comunicatiile armatei siriene in timpul atacului chimic. Iata dovada! Premierul britanic, David Cameron, cerea ca, din motive strategice, operatiunea sa debuteze cat mai repede. La baza aeriana Akrotiri din Cipru deja aterizau avioanele de lupta americane, desi se spune ca nu vor fi folosite. Insa, la baza saudita Tabuk, de la frontiera cu Iordania, se pregateau de lupta avioanele saudite F-15 si franceze – Rafale. Dupa cum s-au agitat reprezentanti ai Arabiei Saudite si Kuweit prin SUA, Turcia, Iran, Marea Britanie si Franta, se pare ca „loviturile chirurgicale” ale americanilor vor fi urmate de implicarea tarilor arabe. Ce fac rusii? O nava ruseasca a extras luni noapte mii de membri ai familiilor oficialilor sirieni, iar un avion a extras marti 180 de rusi care au solicitat sa plece din Siria!

author avatar
Adina Mutar
791 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger