AcasăNewsÎncepe haosul pe aeroporturi

Începe haosul pe aeroporturi

Diaspora scoate bani grei pentru un Crăciun în acasă

Cei care lucreză în străinătate se întorc acasă să petreacă sărbătorile de Crăciun. Doar că marile aeroporturi ale lumii și clasicele rute terestre sunt excesiv de aglomerate din cauza acestui fenomen. Așa că transportatorii au mărit costul biletelor de avion sau de autocar.

Diaspora scoate bani grei pentru un Crăciun în acasă

Conform datelor agențiilor, luna decembrie este cea mai aglomerată pentru că toți cei care muncesc sau studiază în străinătate se întorc acasă pentru a petrece sărbătorile alături de famile. Dacă nu își pregătesc din timp biletele de călătorie spre România pot avea costuri foarte mari.

Prețul mediu al unui bilet, în această perioadă, este de 150 de euro. Locațiile cele mai frecventate sunt capitalele și orașele europene în care se află mari comunități de români. Printre acestea se numără Paris, Roma și Milano. Cel mai ieftin bilet a fost cumpărat cu 29 euro și a fost pe ruta Roma spre București, iar cel mai scump a costat 2.000 de euro, pe ruta New York spre capitala țării. Numărul românilor care pleacă la studii sau la muncă în străinătate sau se întorc de acolo este în continuă creștere, susțin specialiștii. Agențiile de turism sunt însă încântate de numărul mare de persoane care vin spre România.

author avatar
Ramona Feraru
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger