AcasăNewsIncepe distractia: Sectia de investigare a magistratilor are deja 1.400 de...

Incepe distractia: Sectia de investigare a magistratilor are deja 1.400 de dosare

Sectia nou infiintata in Parchetul General, care va cerceta procurorii si judecatorii, a devenit, de ieri, functionala. Cei 15 magistrati care au primit avizul CSM, printre care se numara si Adina Florea, propunerea ministrului Toader la sefia DNA, au trecut la treaba. Si chiar au ce face! Au deja in lucru nu mai putin de 1.400 de dosare cu magistrati! Sectia are competenta exclusiva de a efectua urmarirea penala pentru infractiunile savarsite de judecatori si procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si judecatorii si procurorii militari, sectia pastrandu-si competenta de urmarire penala si in situatia in care alaturi de judecatori si procurori sunt cercetate si alte persoane. Totodata, Augustin Lazar a dat curs solicitarii ministrului Justitiei si a pus la dispozitie pe langa sediu, camere si dotarea logistica necesara pentru functionarea acestei structuri. Mai mult, institutia care s-a nascut, ieri, a preluat dosarele aflate in lucru la DNA si la alte unitati de parchet, precum si dosarele solutionate. Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat ca Sectia pentru anchetarea infractiunilor din justitie va prelua un volum de 1.400 de dosare cu magistrati. Procurorii care fac parte din Sectia pentru anchetarea magistratilor spun ca isi incep activitatea cu ganduri bune si ca sunt convinsi ca vor face fata provocarilor. Procurorul-sef al noi Sectii este Florena Esther Sterschi, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Guvernul a adoptat in 10 octombrie o Ordonanta de Urgenta pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati, infiintata ca urmare a modificarii Legii privind organizarea judiciara.

Sectia  nou infiintata in Parchetul General, care va cerceta procurorii si judecatorii, a devenit, de ieri, functionala. Cei 15 magistrati care au primit avizul CSM, printre care se numara si Adina Florea, propunerea ministrului Toader la sefia DNA, au trecut la treaba. Si chiar au ce face! Au deja in lucru nu mai putin de 1.400 de dosare cu magistrati!

Sectia are competenta exclusiva de a efectua urmarirea penala pentru infractiunile savarsite de judecatori si procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si judecatorii si procurorii militari, sectia pastrandu-si competenta de urmarire penala si in situatia in care alaturi de judecatori si procurori sunt cercetate si alte persoane. Totodata, Augustin Lazar a dat curs solicitarii ministrului Justitiei si a pus la dispozitie pe langa sediu, camere si dotarea logistica necesara pentru functionarea acestei structuri. Mai mult, institutia care s-a nascut, ieri, a preluat dosarele aflate in lucru la DNA si la alte unitati de parchet, precum si dosarele solutionate. Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat ca Sectia pentru anchetarea infractiunilor din justitie va prelua un volum de 1.400 de dosare cu magistrati. Procurorii care fac parte din Sectia pentru anchetarea magistratilor spun ca isi incep activitatea cu ganduri bune si ca sunt convinsi ca vor face fata provocarilor. Procurorul-sef al noi Sectii este Florena Esther Sterschi, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Guvernul a adoptat in 10 octombrie o Ordonanta de Urgenta pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati, infiintata ca urmare a modificarii Legii privind organizarea judiciara.

author avatar
Ramona Feraru
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger