AcasăNewsIncepe circul numit Geneva II! Iranul a fost invitat la conferinta de...

Incepe circul numit Geneva II! Iranul a fost invitat la conferinta de pace

Assad a anuntat ca in iunie va candida la presedintie

Dupa ce a fost acuzat ca alimenteaza conflictul din Siria cu luptatori, arme si bani, Iranul a fost invitat de ONU sa participe la Conferinta de pace Geneva II.

Coalitia opozitiei siriene, care abia se hotarase sa participe, ameninta ca se retrage de la conferinta

„Rol pozitiv si constructiv”

Assad a anuntat ca in iunie va candida la presedintie

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a invitat Iranul sa participe la Geneva II, pentru ca regimul de la Teheran s-ar fi angajat sa joace „un rol pozitiv si constructiv”. Rusia a sustinut continuu ca Iranul, aliatul sau si al lui Bashar al-Assad, trebuie sa fie prezent! Iranul este, conform Occidentului, sponsorul gruparii teroriste Hezbollah, care, in Siria, reprezinta „infanteria” lui Bashar. Totodata, Iranul trimite in Siria si comandouri din Garda Revolutionara Iraniana, tot alaturi de armata represiva a lui Bashar.

Protest in fata Ambasadei Siriei din Bucuresti

Mesaj din fata Ambasadei Siriei la Bucuresti

Incercand sa cosmetizeze neputinta de a organiza o conferinta onesta pentru opozitia siriana, Ban Ki-moon a declarat ca Iranul a inteles ca scopul negocierilor de la Geneva este „crearea unui Guvern de tranzitie care sa dispuna de putere executiva deplina”. Bashar al-Assad si-a exprimat imediat disponibilitatea sa execute inca un mandat, din iunie, si sa implementeze noi reforme (!). Coalitia Nationala Siriana a anuntat ca isi va retrage participarea la Geneva II, daca nu este retrasa invitatia Iranului.

In Yarmouk, oamenii mananca frunze de cactus

In fata Ambasadei Siriei din Bucuresti, a fost organizat, luni, de catre Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor, un protest fata de mentinerea la putere a unui regim criminal. „In tabara palestiniana Yarmouk , ca si in alte zone blocate de armata lui Bashar, se moare de foame. In Yarmouk sunt peste 40 de victime, oamenii mananca frunze de cactus ca sa supravietuiasca, iar cei ce vor sa fuga cad victime lunetistilor. Salvati macar copiii din Siria, este tot ce mai cerem acum”, a declarat Ahmed Jaber, din partea Clubului Arabo-Roman de Presa.

author avatar
Adina Mutar
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger