AcasăNewsÎncep simulările pentru Evaluarea Naţională, la clasa a VIII-a. Când va avea...

Încep simulările pentru Evaluarea Naţională, la clasa a VIII-a. Când va avea loc prima probă

sursa foto: Facebook/Ministerul Educației - România

Au mai rămas doar câteva zile până când elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea pentru Evaluarea Națională (EN) 2024. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, se va da luni. În prima zi a săptămânii viitoare.

„Luni, 5 februarie, încep simulările pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a 2024”, a anunțat vineri, 2 februarie, Ministerul Educației.

Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, se va da, așadar, pe 5 februarie. Următoarea probă la simularea Evaluării Naționale la clasa a VIII- a va fi, conform calendarului comunicat public, cea la Matematică – programată pe 6 februarie.

Când încep probele

Sursa foto: Facebook/Ministerul Educației – România

Ministerul Educației mai anunță că probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

„Subiectele sunt distribuite sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul”, au precizat reprezentanții ministerului.

Se trec rezultatele de la simulare în catalog?

Conform calendarului anunțat oficial, rezultatele la simularea pentru EN la clasa a VIII-a vor fi comunicate în 23 februarie.

„Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an”, transmit reprezentanții Ministerului Educației.

Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. „Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați” – s-a mai precizat de la nivelul Ministerului Educaței, într-o postare pe pagina oficială a instituției.

author avatar
Andrei Coman
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger