AcasăNewsIncep sa se ascuta cutitele in USL

Incep sa se ascuta cutitele in USL

USL a depasit luna de miere cata vreme alesii pesedisti si cei liberali se incaiera pe statutul parlamentarilor

”Draga ANI” reuseste sa tulbure armonia uselista. Pusi sa modifice statutul parlamentarilor, in conformitate cu observatiile facute de Traian Basescu, liberalii s-au luat la harta cu pesedistii.

USL a depasit luna de miere cata vreme alesii pesedisti si cei liberali se incaiera pe statutul parlamentarilor

Marul discordiei il constituie articolul referitor la incetarea mandatului de parlamentar in cazul in care senatorul sau deputatul acuzat de incompatibilitate nu contesta in instanta decizia ANI. Situatie acceptata de pesedistii care tin mortis sa intre in gratiile Bruxelles-ului, dar nu si de liberalii care acuza transformarea Romaniei intr-un ”pasalac”.

”De fiecare data cand facem un text care sa fie pe o procedura normala (…) venim la microfon si devenim un corp opac si de aceea presa si opinia publica ne calca in picioare, iar Comisia Europeana ne face un raport”, a pledat social-democratul Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor. ”Scaunul Robertei Anastase lasa ceva molipsitor”, l-a luat peste picior senatorul liberal Puiu Hasotti. Cum pesedistii trageau hais si liberalii cea, statutul parlamentarilor nu a putut fi votat ieri, asa cum era programat, ci a fost retrimis Comisiei de resort, care are la dispozitie o saptamana pentru armonizarea pozitiilor. Nu ale puterii si opozitiei, asa cum ar fi normal, ci ale uselistilor care nu mai reusesc sa se inteleaga.

Ponta o tine hais, Antonescu cea

In spinoasa problema a statutului parlamentarilor, Victor Ponta il sustine pe colegul sau de partid Zgonea: ”Mie mi s-a parut rational ca, daca ai un raport de la ANI prin care esti declarat incompatibil, sa fie interesul tau in 15 zile sa te duci sa contesti si sa castigi in instanta”. Mai mult, premierul le si da peste nas liberalilor (specializati, cu Crin Antonescu in frunte, in critici televizate): ”Eu am si responsabilitatea a ceea ce se intampla zi de zi. Nu am marele lux doar de a-mi spune parerea seara la televizor”. Si parca pentru a confirma ca este liber de orice sarcini, Antonescu a aprobat atitudinea adoptata de parlamentarii liberali: ”Eu salut faptul ca noul Parlament are un bun debut, cu dezbateri cu argumente, cu surprize”.

author avatar
Simona Badulescu
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger