AcasăNewsIncendiul de la sonda din Satu Mare, inca de nestavilit. Specialistii straini...

Incendiul de la sonda din Satu Mare, inca de nestavilit. Specialistii straini au ajuns in zona

Sunt cateva zile deja de cand valvataia de la sonda de gaz din localitatea satmareana Moftinu e vizibila de la o distanta considerabila.

Specialistii romani au cerut ajutor unor experti ai unor companii de profil din Canada. Acestia din urma au ajuns in zona in care se manifesta incendiul, impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, dar si cu responsabili din randul autoritatilor locale. Se cauta solutii pentru lichidarea lui.

Stingerea brusca nu pare sa fie o optiune, specialistii explicand si motivul. „Actiunile de stingere a incendiului produs la sonda trebuie precedate, in mod obligatoriu, de masuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care sa reduca presiunea la capatul sondei. Stingerea imediata a incendiului creeaza riscul producerii unor acumulari de gaze care sa conduca la o explozie. In acest sens, misiunile pompierilor sunt de asigurare a protectiei zonei fara intreruperea procesului de ardere, pana la momentul in care societatea detinatoare a sondei va lua toate masurile de securitate atat pentru echipajele de pompieri, cat si pentru populatia din zona”, se transmite, miercuri, din directia IGSU.

sursa foto: Facebook/ IGSU

author avatar
Cristina Stefan
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger