AcasăNewsIncendiul de la „Matei Balș”. Încă un pacient a murit. Bilanțul deceselor...

Incendiul de la „Matei Balș”. Încă un pacient a murit. Bilanțul deceselor a urcat la 8

incendiu matei balsIncendiul de la „Matei Balș”. Încă un pacient a murit. Bilanțul deceselor a urcat la 8

Bilanțul tragediei de la Institutul „Matei Balș” din Capitală crește de la o zi la alta. Încă un pacient prins în incendiul de vineri dimineață a murit.

Victima, un bărbat în vârstă de 87 de ani, a murit în spitalul în care fusese transferată. Persoana decedată era internată cu COVID-19, la fel ca și restul pacienților care și-au pierdut viața în incendiu. În acest moment, bilanțul deceselor provocate de incendiul de la „Matei Balș” a ajuns la 8 persoane.

Trei persoane au murit carbonizate, a patra a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, iar a cincea a fost găsită într-o toaletă a spitalului, la mult timp după intervenția echipelor de urgență. Alți doi pacienți au murit după aceea, în spitalele în care fuseseră transferați. Este vorba despre un bărbat de 70 de ani și despre o femeie de 67 de ani, ambii intubați.

În urma incendiului, 120 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost evacuați de urgență, 53 dintre ei la unitățile medicale din București, iar restul de bolnavi fiind acomodați în celelalte saloane ale Institutului „Matei Balș”.

Incendiul de la „Matei Balș”. S-a deschis dosar penal

O echipă mixtă formată din procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani continuă luni cercetările la faţa locului în cazul incendiului izbucnit la un pavilion al Institutului „Matei Balş”, unde erau trataţi pacienţi cu COVID-19, potrivit Agerpres.

Parchetul a deschis în acest caz un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

La INML au mai rămas de identificat două dintre victimele incendiului, ale căror trupuri au fost carbonizate.

author avatar
Andreea Vlad