AcasăNewsFerma Dacilor. Patronul Cornel Dinicu, arestat preventiv!/Decizia în cazul celorlalți doi administratori

Ferma Dacilor. Patronul Cornel Dinicu, arestat preventiv!/Decizia în cazul celorlalți doi administratori

sursa foto: wowbiz.ro

S-a aflat decizia instanței după tragedia de la Ferma Dacilor, pensiunea care a ars în a doua zi de Crăciun a anului trecut, opt oameni pierzându-și viața în urma incendiului devastator.

Magistrații au dispus arestarea preventivă a lui Cornel Dinicu, omul de afaceri cunoscut drept patron al Fermei Dacilor, pentru 30 de zile, în acest dosar. Decizia a fost luată miercuri seară, 3 ianuarie.

citiți și: Anchetatorii au aflat care a fost sursa incendiului devastator de la „Ferma Dacilor”. Patronul și doi administratori, reținuți

Mărturia ce dă peste cap ancheta privind tragedia de la „Ferma Dacilor”: „E unul piroman”

„Spovedania” patronului de la „Ferma Dacilor”: „Urmează să fiu arestat!”

Patronul de la Ferma Dacilor rupe tăcerea: „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă”

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis în parte, miercuri seară, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul privind incendiul de la Ferma Dacilor.

Ei au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Cornel Dinicu, cel care înfiinţase şi care administra, în fapt, complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani. Ceilalţi doi inculpaţi au primit mandate de arest la domiciliu, în dosarul în care cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, potrivit news.ro. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Decizia instanței

„Admite în parte propunerea de arestare preventivă formulată la data de 03 Ianuarie 2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul de urmărire penală nr. 393/P/2023 cu privire la inculpatul Dinicu Cornel. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului Dinicu Cornel pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 03.01.2024 şi până la data de 01.02.2024, inclusiv.

Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Dinicu Cornel. (…) Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 03.01.2024 şi până la data de 01.02.2024, inclusiv, faţă de inculpatul Ristin Vitomir Adrian. (…) Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 03.01.2024 şi până la data de 01.02.2024, inclusiv, faţă de inculpata Ilie Adelina Elena”, se arată în soluţia Judecătoriei Ploieşti, publicată pe portalul instanţelor de judecată miercuri seară.

Hotărârea Judecătoriei Ploieşti poate fi contestată în termen de 48 de ore

Potrivit deciziei judecătorilor, cei doi inculpaţi care se vor afla în arest la domiciliu au obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele vătămate sau membrii familiilor acestora şi ale victimelor decedate, cu ceilalţi doi inculpaţi şi nici cu martorii şi experţii desemnaţi în cauză.

Totodată, în cazul ambilor inculpaţi aflaţi în arest la domiciliu, Poliţia oraşului Mizil, sub coordonarea Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Prahova, este desemnată să supravegheze respectarea măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor stabilite de completul de judecată.

Decizia Judecătoriei Ploieşti poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive

Vă amintim că miercuri, 3 ianuarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a transmis, între altele, prin intermediul unui comunicat, că: „În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 decembrie 2023 la Complexul turistic ”Ferma Dacilor” din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, județul Prahova, prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, din data de 03.01.2024, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei persoane fizice, respectiv față de un administrator statutar și doi administratori în fapt ai societății comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru (…).

Față de acestea, în cursul zilei de azi, procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina acestora reținându-se, în esență, următoarele:

În perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfășurat în mod convergent și sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea activității de ”cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, desfășurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, județul Prahova”.

author avatar
Andrei Coman
140 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce legatura de cauzalitate e intre incalcarea dispozitiilor legale(infractiune de pericol, dovedita), cu infractiunea de dezastru (infractiune de rezultat, nedovedita) ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger