AcasăNewsIncendiul de la fabrica din Orastie, lichidat dupa ore intregi de eforturi...

Incendiul de la fabrica din Orastie, lichidat dupa ore intregi de eforturi – FOTO/VIDEO

UPDATE: Eforturile pompierilor au dat roade, astfel incat s-a reusit, in cele din urma, lichidarea incendiului izbucnit deunazi.

Cu efective sporite fata de momentul initial in care s-a intervenit la fata locului si sprijin de la colegii din alte trei judete, pompierii hunedoreni s-au luptat si pe timpul noptii cu flacarile si cu fumul degajat de incendiul ce a cuprins inca de dupa-amiaza trecuta o fabrica de uleiuri.

Din pacate, din cate anuntase IGSU inca din ziua precedenta, cinci oameni au avut de suferit de pe urma acestui incident – un tanar in varsta de 24 de ani s-a ales cu arsuri pe 80% din corp, arsurile fiind  de gradele 3 si 4, iar alte patru persoane s-au intoxicat cu fum.

Pe parcursul noptii, pompierii au folosit spuma, pe care au imprastiat-o cu ajutorul unor tunuri aflate pe autospecialele de stingere. S-a reusit limitarea proportiilor dezastrului, insa dat fiind faptul ca ardea un depozit cu uleiuri usor inflamabile, dar si ca suprafata cuprinsa de flacari era semnificativa, operatiunea a fost extrem de dificila.

Sute de locuitori, evacuati

Trebuie spus ca, potrivit ISU Hunedoara, la fata locului a fost instalat, de catre specialistii de la Protectia Mediului, un dispozitiv de monitorizare a calitatii aerului. Oficialii locali au dispus evacuarea a peste 370 de persoane care locuiau in blocurile si imobilele din zona incendiului. Cei mai multi au ales sa mearga la rude, insa au fost si oameni care si-au petrecut noaptea in sala de sport din oras. Nu in ultimul rand, locuitorilor orasului li s-a recomandat sa evite sa mearga in zona in care s-a declansat incendiul, dar si sa-si tina usile si ferestrele caselor inchise, astfel incat sa nu intre fum in locuinte.

Inca nu se stie ce anume a declansat incendiul.

sursa foto: Facebook-ISU Hunedoara/ sursa video: Facebook/IGSU

author avatar
Cristina Stefan
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

Se răzbună vremea. Atenţionare meteorologică pentru Bucureşti! Cod galben de ploi şi vijelii. Zonele vizate

Meteorologii au emis duminică, 12 mai, o atenționare Cod galben de ploi, vijelii și grindină. Specialiştii de la ANM susţin că atenționarea vizează mai...

Cum vrea PSD să adune voturi de la fanii lui Florin Piersic. Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila, în vizită, la spital!

PSD-iştii Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila au mers în vizită la Florin Piersic (88 ani), internat la Spitalul Foişor din București. Şi au avut...
proger