AcasăNewsIncendiul de la fabrica din Orastie, lichidat dupa ore intregi de eforturi...

Incendiul de la fabrica din Orastie, lichidat dupa ore intregi de eforturi – FOTO/VIDEO

UPDATE: Eforturile pompierilor au dat roade, astfel incat s-a reusit, in cele din urma, lichidarea incendiului izbucnit deunazi.

Cu efective sporite fata de momentul initial in care s-a intervenit la fata locului si sprijin de la colegii din alte trei judete, pompierii hunedoreni s-au luptat si pe timpul noptii cu flacarile si cu fumul degajat de incendiul ce a cuprins inca de dupa-amiaza trecuta o fabrica de uleiuri.

Din pacate, din cate anuntase IGSU inca din ziua precedenta, cinci oameni au avut de suferit de pe urma acestui incident – un tanar in varsta de 24 de ani s-a ales cu arsuri pe 80% din corp, arsurile fiind  de gradele 3 si 4, iar alte patru persoane s-au intoxicat cu fum.

Pe parcursul noptii, pompierii au folosit spuma, pe care au imprastiat-o cu ajutorul unor tunuri aflate pe autospecialele de stingere. S-a reusit limitarea proportiilor dezastrului, insa dat fiind faptul ca ardea un depozit cu uleiuri usor inflamabile, dar si ca suprafata cuprinsa de flacari era semnificativa, operatiunea a fost extrem de dificila.

Sute de locuitori, evacuati

Trebuie spus ca, potrivit ISU Hunedoara, la fata locului a fost instalat, de catre specialistii de la Protectia Mediului, un dispozitiv de monitorizare a calitatii aerului. Oficialii locali au dispus evacuarea a peste 370 de persoane care locuiau in blocurile si imobilele din zona incendiului. Cei mai multi au ales sa mearga la rude, insa au fost si oameni care si-au petrecut noaptea in sala de sport din oras. Nu in ultimul rand, locuitorilor orasului li s-a recomandat sa evite sa mearga in zona in care s-a declansat incendiul, dar si sa-si tina usile si ferestrele caselor inchise, astfel incat sa nu intre fum in locuinte.

Inca nu se stie ce anume a declansat incendiul.

sursa foto: Facebook-ISU Hunedoara/ sursa video: Facebook/IGSU

author avatar
Cristina Stefan
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger