AcasăNewsIncendiu soldat cu zeci de morti si raniti in China

Incendiu soldat cu zeci de morti si raniti in China

Aproape jumatate din China este paralizata, dupa ce un incendiu urias a facut prapad la un abator din Dehui, oras aflat in nord-vestul provinciei Jilin.

Peste 300 de muncitori incepusera lucrul, luni dimineata, la abatorul din Dehui, in momentul in care a izbucnit incendiul, cel mai probabil de la un scurt-circuit.

In jur de 100 de muncitori au reusit sa se salveze, desi constructia este recunoscuta pentru modul precar in care a fost realizata, cu iesiri inguste. In plus, se pare ca muncitorii fusesera inchisi inauntru.

Conform agentiei Xinhua, 96 de oameni au murit, 54 au fost grav raniti, iar in jur de 30 de persoane sunt in continuare date disparute, cladirea prabusindu-se din cauza incendiului.

Cazul nu este unul izolat, in ultimii ani sute de persoane pierzandu-si viata in China, din cauza unor incendii care au distrus locatii defectuos construite.

309 persoane au murit in urma unui incendiu care a distrus un local din Luoyang, in 2000, iar 44 de persoane au murit in urma unui incendiu care a izbucnit la un club din Shenzhen, in 2008. In ambele cazuri, reprezentanti ai statului au fost retinuti pentru ca au permis deschiderea unor localuri fara licenta, primind in schimb mita.

author avatar
Cristi Ionita
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger